Прочитај ми чланак

АЛБАНЦИ КОРИСТЕ СИРИЈУ да би отели север Косова?!

0

Вес Мичел им дао "зелено светло" за заузимање севера наше покрајине.

Албанци планирају да искористе рат у Сирији како биса што мање медијске буке насилно отели север Косова. Албанци знају да су велике силе потпуно ангажоване у сиријској кризи, што би могао да буде идеалан тренутак за напад на Србе.

Вес Мичел, помоћник државног секретара САД, приликом посете Приштини 12. марта дао је Албанцима „зелено светло“ за заузимање севера наше покрајине, преносе одлично обавештени дипломатски извори. Једини услов који је Мичел поставио јесте да Албанци ову акцију заврше за највише 24 сата! План је да се бруталан упад на север Косова, у коме би требало да учествују припадници „Безбедносних снага Косова“ и специјалци полицијске јединице РОСУ, догоди у наредних неколико недеља!

И како нико од званичника није хтео да коментарише сазнања, политиколог Јелена Вукоичић каже да Србија, када је у питању север Косова, мора бити у сталној, даноноћној приправности.

– Албанци никада нису крили своје аспирације за заузимање тог дела српске покрајине, чиме би заокружили своју наводну државност. Недавни насилни упади приштинских специјалаца у Митровицу и хапшење Марка Ђурића несумњиво су били проба за заузимање севера. Албанци неће урадити ништа док не добију одобрење Америке, а ескалација сукоба у Сирији могла би да им послужи као идеалан параван – каже Вукоичићева.