Прочитај ми чланак

Ако иде Грчић, нек иде и Вучић!

0

Читав Вучићев режим је заснован на лажима. Од лажног председника Владе Ане Брнабић, која се ни за шта не пита, до лажног министра финансија са плагираним докторатом, до директора предузећа попут Милорада Грчића који су такође лажни - навео је председник покрета "Љубав, вера, нада" Немања Шаровић на лажном скупу подршке Милораду Грчићу.

– Зашто је Милорад Грчић лажан? Он је скоро пуних седам година вршилац дужности директора ЕПС-а, иако је то противзаконито. У тренутку када га је Влада поставила за директора, он није испуњавао законске услове да би могао бити на челу тог предузећа. Мандат в.д. може да траје најдуже годину дана, то је истекло пре скоро шест година – каже Шаровић.

Данас они који су Грчића поставили, како каже Шаровић, покушавају да се оперу.

– Ако иде Грчић, нек’ иде и Вучић! Променом Милорада Грчића неће се ништа суштински променити. Нико није могао очекивати да тај човек који је завршио факултет под старе дане и који нема никакве квалификације може успешно да води овакав систем.

Други проблем је, како наводи Шаровић, то што би и после Грчића био Грчић.

– Да постоји неко способнији од Грчића, вероватно би га поставили. Овако, он ће бити наслеђен од стране неког новог Милорада Грчића. Када причају о одговорности, како може Грчић да одговара, да ли то значи да ће милијарду евра минуса које је направио у ЕПС-у вратити од своје печењаре „Фантазија“ – пита Шаровић.

Грчић би, сматра он, могао да буде одговоран уколико загори прасе, али уколико дође до колапса ЕПС-а, онда су одговорни они који су Грчића поставили.

– Позивамо Александра Вучића да заштити свог Мићу, јер ако је Вучић штитио и Кокезу који је украо 640 милиона на царини, ако штити плагијатора Синишу Малог, ако штити убице Станике Глигоријевић и крије два минута са наплатне рампе у Дољевцу – зашто онда не би заштитио Грчића? Једино решење је да ако оде Грчић оде и Вучић. Како су у пакету дошли на власт, тако и да оду – закључује Шаровић.