Прочитај ми чланак

Ако ћеш да се играш ватром, добићеш ватру: Вучићева десна рука прети опозиционару

0

“Ако хоћеш да се играш ватром, добићеш ватру”, отворено је запретио председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић Ивану Матовићу, једном од опозиционих лидера града Краљева. Његова листа је на недавно завршеним изборима била највеће изненађење с освојених 16 одсто гласова и ту, заправо, лежи срж проблема. Матовић каже да је већ неколико недеља на мети Дарка Глишића, а да је све почело оног тренутка кад је одбио његову “непристојну понуду”.

“Немој да улазиш тамо где можеш да добијеш одговор који ти се неће свидети. Да је паметан двапут би размислио. Пошто није, упалиће се колико вечерас и почеће да лупета глупости, а онда оно што је рекао Златан ‘ако хоћеш да се играш ватром, добићеш ватру’, рекао је председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић у програму РТВ Краљево, обраћајући се Ивану Матовићу.

Матовић је, иначе, на недавно одржаним изборима у Краљеву предводио листу групе грађана која је освојила 16 одсто гласова. Аутоматски постаје мета владајуће странке, међутим, он каже да је у позадини и повређена сујета другог човека СНС.

“Основни разлог, поред нашег доброг изборног резултата, јесте то што сам два дана пре расписивања локалних избора имао позив преко посредника. Човек ме је позвао и рекао да има понуду која се не одбија, да морам да чујем ту невероватну понуду, да је Дарко Глишић рекао да ми се то понуди, јер он нема никог у Краљеву… Мислећи вероватно да међу својим члановима нема никог квалитетног… Нисам хтео ни да чујем колика је та понуда, одбио сам, рекао сам да ми уопште не пада на памет. Понудили су ми и да се видим с Дарком, ја сам рекао да нећу ни то, да немамо о чему да причамо. Касније су ми поручили да је понуда била таква да би ми деца била обезбеђена до краја живота. Вероватно је реч о шестоцифреној цифри…”, каже Матовић у разговору за Нова.рс.

И тад је све кренуло, тврди Матовић.

“Од тог момента креће кампања против мене која је стварно болесна. Последњих 15 дана СНС је апсолутно посвећен мени. Вађене су неке моје фотографије, па су онда одштампане и дељене по аутомобилима по целом Краљеву. Качили су људима испод брисача. У таблоидима пишу да сам шиптарски лобиста, како сарађујем с албанским партијама из Прешева, како сам претукао прву супругу, другу супругу, покојног таста, да сам хулиган који је упадао са секиром у болницу. Деле и једну моју фотографију на којој стојим поред коња, па причају како се љубим с коњима… Болесна једна кампања”, каже Матовић и даље наводи:

“У конкретно овој емисији на РТВ КВ, која је била четири дана после избора, гостовао је Дарко Глишић и од сат времена гостовања 45 минута је причао о мени. Три пута је цитирао Златана Ибрахимовића “ако желиш да се играш с ватром, даћу ти ватру”, а на крају је рекао “ако је паметан, он ће да заћути”, али као нисам паметан па ћу наставити… То сам схватио као отворену претњу”.

Глишић му се редовно обраћа и са Фејсбук странице градоначелника Краљева Предрага Терзића.

“Ту се објављују Глишићева саопштења мени упућена. Глишић, наводно, нема свој профил на друштвеним мрежама, па онда шаље саопштења која се објављује на страници градоначелника, а одатле иду у све медије у Краљеву. Чита се у вестима на две локалне телевизије, објављује се на порталима… А та саопштења су прилично одвратна, ословљава ме са ‘љубави моја опозициона’, ‘љубиш се с коњима’, ‘даћу ти биг мек’… у последњем саопштењу помиње и моју ћерку…”, прича Матовић.

Та саопштења заиста се налазе на Фејсбук страници градоначелника Краљева и заиста су тешка за сварити.

“Лажовчино, буздовану, кукавице, насилниче, простачино”, само су неке од речи које у својим саопштењима користи Глишић обраћајући се Матовићу, а ту су рецимо и “онанисање”, али и већ поменуто “ти више волиш с коњима да се љубиш”.

Поента је у томе да Глишић на овај начин демантује да је икада звао Матовића и нудио му договор.

Матовић остаје при својој тврдњи.

“Ја сам њима био потребан за после избора. Тад кад су ме звали, рачунали су да не могу до већине у Краљеву. У међувремену су изборе покрали, кад су радили шта су радили у Београду, можете само да замислите како је било у Краљеву. Придобили су једног Шапића, Стаматовића, Ницића, купе одборнике у Београду, Љигу, и сад неки локални мали лидер неће да се види с њим и да разговара. Мислим да је то позадина свега”, каже Матовић.

Тврди да је и раније имао непријатности.

“Прошле године су ми у новембру послали 22 инспектора. Они нису ништа имали, једну прекршајну пријаву као инспекција рада. Онда су ми послали пореску, па су ми писали 1.070.000 динара казну. То је један монтиран процес, то нема благе везе. Притом, градоначелник Краљева изађе два дана пре него што мени стигне записник и није завршена контрола, и каже колика ће мени да стигне казна. И онда ми рецимо у среду стигне решење, а само два дана касније нови налог за контролу од пореске инспекције. И јуче сам добио нови налог за контролу, и то за већ контролисани период, што није дозвољено. Ако је контрола завршена, немогуће је контролисати поново исти период. Дакле, ово је трећи пут за шест месеци да ми долази пореска. Сачекали су буквално први радни дан после Нове године да ми пошаљу инспекцију… Ово је један отворени политички прогон”, закључује Матовић.