Прочитај ми чланак

Ајфелов торањ облепљен Шешељевим плакатима! (ФОТО)

0

Vojislav-Seselj

У акцији различитих политичких организација у Паризу излепљени су плакати, којима се поручује само једно: „Ослободите Војислава Шешеља“ и „Стоп америчкој диктатури“

Престоница Француске и град светлости – Париз освануо је облепљен плакатима подршке Војиславу Шешељу, којима се захтева његово пуштање на слободу из Трибунала у Хагу!

У акцији различитих политичких организација у Паризу излепљени су плакати, којима ове организације поручују “Либерез Војислав Сесел” – Ослободите Војислава Шешеља. Поред те пароле на плакатима стоји и “ “Stop a la dictature Américaine”, у преводу “Стоп Америчкој диктатури”.

Како сазнајемо реч је о међусобној подршћи између националиста широм европских земаља, који на овај начин желе да разбију медијску блокаду о случајевима политичких заробљеника како на интернационалном, тако и на националном нивоу.

Како се наводи на сајту Српске радикалне странке, а и у другим медијима суђење Шешељу привлачи све већу пажњу француске јавности, која у овом судском процесу види сличност са неки судским поступцима у Француској, попут кажњавања Жан-Мари Ле Пена, некадашњег председника Националног фронта, за говор мржње.

plakat

Страница ових уједњених странака које лепе плакате широм Француске на Фејсбуку се зове Unité Continentale – Континенталне јединице, а на њој се види јасна подршка за очувањем јединства Косова и Метохије, као и апел за ослобођење Војислава Шешеља. Као разлоге они наводе неправедан однос Хашког трибунала према српском заробљенику и о томе пишу на својој фацебоок страни.

– Шешељ има озбиљних здравствених проблема, а неки од њих се могу повезати и са покушајем тровања. Све је почело са проблемима са јетром, иако Шешељ никада није имао проблема са алкохолом.

naslovna

Лидер СРС-а је послао узорке хране у лабораторију на испитивање и општужио хашки трибунал, али је добио одговор да се анализе не могу обавити. након осам месеци његова јетра се опоравила, иако није био ни под каквом терапијом. Од тада, Шешељ има срчаних проблема и проблема са губитном свести. Њему је дијагностикован рак слепог црева и као последица тога и метастазе, због чега је на хемотерапији од јануара и још увек му није дозвољено да се лечи ван затвора. Шешељ је жртва, случај затворске политике и неблаговременог лечења. Карла дел Понте је признала да је Шешељов случај политички, с обзиром да је предодређено да остане у Хагу и да се не враћа у Србију – наводи се на страници Континенталних јединица.

 

(Телеграф.рс)