Прочитај ми чланак

Абазовић: Остајемо у НАТО, Косово није проблем?!

0

Председник Уједињене реформске акције (УРА) и лидер опозиционе коалиције "Црно на бијело" Дритан Абазовић је изјавио за Н1 да је лако постигнут договор лидера опозиције о четири принципа будуће власти.

“То је све оно што смо говорили у кампањи. Без тих принципа нема договора. То је свима била јасно. Мене радује што су то колеге без проблема прихватиле”, рекао је Абазовић.

Додао је да никаквих проблема није било у вези са питањима попут Косова и НАТО и истиче да их ни не очекује.

“Политика наше коалиције је сасвим јасна, да нема никавих промена у спољно-политичком курсу Црне Горе, да имамо најбољу добросуседску сарадњу, да тежимо да Црна Гора постане чланица ЕУ и да наставимо рад у организацијама у којима до сада учествујемо. Све преузете међународне обавезе, потписани међународни уговори наставиће да се примењују без сметњи”, нагласио је Абазовић.

На питање види ли себе у експертској влади, Абазовић је рекао да о томе нису разговарали.

“Мени је само циљ да стручни, достојанствени и поштени људи преузму државне функције. Никад нисам имао жељу да се намећем као решење, спремни смо да жртвујемо и своје политичке каријере у циљу остваривања добробити грађана”, истакао је Абазовић и додао да су “црвене линије били параметри који су већ прихваћени”.

Поводом инцидената у Пљевљима, Абазовић је рекао да најоштрије осудио “било какве националистичке испаде, са било које стране”.

“Инциденти у овом тренутку одговарају само људима који су остали у мањини. Они ће сигурно покушавати да их буде што више”, оценио је Абазовић.