Прочитај ми чланак

10 ствари које смо научили током КОВИД државног удара

0

Једна потенцијална позитивна ствар из читавог дебакла Ковид-19 је та што смо научили невероватно пуно о друштву у којем живимо. Ово ће бити важно ако успемо одбити силазак у ноћну мору технофашистичког ропства.

Иако већина, очигледно, није ништа научила из онога што се догодило и што се још увек догађа, на крају ће их истина сустићи.

Александар Вучић и Џо Бајден

Нема шансе да знање стечено широко будним делом популације на крају не поделе готово сви.

Ево десет ствари које смо научили током државног KОВИД удара .

1.
Наш политички систем је безнадежно корумпиран. Готово сви политичари су безнадежно корумпирани. Не може се веровати ниједној политичкој странци. Сви они могу бити, или су већ купљени.

2.
Демократија је лажна. Никада неће бити стварне демократије јер су новац и моћ пријатељи.

3.
Систем се неће зауставити ни пред чим да би задржао своју снагу и, ако је могуће, повећао ниво управљања и експлоатације. Нема скрупула. Ниједна лаж није претерана, ниједно лицемјерје није превише мучно, ниједна људска жртва није превелика.

4.
Такозвани радикални, десничарски покрети обично нису ништа од тога. Из било ког смера за који тврде да нападају систем, они се само претварају да то чине и служе за усмеравање незадовољства људи у правцима који су безопасни за клику моћи и чак корисни за њене програме и циљеве.

5.
Сваки глас „дисидента“ или опозиције за који сте икада чули у корпоративним медијима је вероватно лажан. Систем не даје бесплатан публицитет својим стварним непријатељима.

6.
Већина људи у нашем друштву су кукавице. Избациће све фине вредности и принципе којима се целог живота гласно хвале, само да би избегли најмању шансу за јавну критику, неугодности или чак мањи финансијски губитак.

7.
Главни медији нису ништа друго до пропагандна машина за систем и они новинари који раде за њега продали су своје жалосне душе, стављајући своје (често минималне) вештине писања на располагање систему.

8.
Полиција није службеница народа већ службеница моћне и изузетно богате мањине која настоји контролисати и искориштавати јавност ради властитих уских и похлепних интереса.

9.
Научницима се не може веровати, јер користеће хипнотичку снагу белих мантила својих диплома, као и ауторитативни статус у корист онога ко финансира њихов рад и начин живота приповедају службени наратив. Колико пара (ко плати свирачу, зове мелодију) толико музике.

10.
Напредак је обмањујућа илузија. „Напредак“ све веће аутоматизације и индустријализације не иде паралелно с напретком у квалитету људског живота , већ ће га заправо „прогресивно“ свести до тачке потпуног изумирања.