Прочитај ми чланак

1 ОД 5 МИЛИОНА: Бацили тоалет папир на Председништво – обришимо Вучића и СНС

0

Бацањем бројних ролни тоалет папира на зграду Председништва завршен је вечерас протест Један од пет милиона на којем је истакнуто да многи медији служе властима „као средство пропаганде и одмазде“.

Организатор протеста је, поделивши ролне, поручио учесницима протеста да гађањем седишта председника државе Александра Вучића „обришу све његове лажи и обмане, да обришу Српску напредну странку“.

FOTO: SRBIN.INFO

Наредни протест заказан је за суботу, али на Платоу, испред Филозофског факулета, где су првобитно и почели, али су због радова у центру града премештени код Теразијске чесме.

Пре него су овако засули зграду Председништва, ученисници протеста дошли су до зграде Радио телевизије Србије где су скандирали „РТС је СНС“ и излепили улаз ове медијске куће великим графиконима са истраживањима Бироди-ја о заступљености политичара у њеним програмима током изборне кампање.

FOTO: SRBIN.INFO

На почетку протеста, код Теразијске чесме, Директор Бироа за друштвена истраживања (БИРОДИ) Зоран Гавриловић изјавио је да Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) и власт заједно крше Устав Србије који гарантује градјанима да буду објективно информисани.

„Медији данас служе за пропаганду и одмазду и то нису услови за демократске изборе“, рекао је Гавриловић, који је део стручног тима протеста.

FOTO: SRBIN.INFO

Он је рекао и да нема демократских избора ако грађани не знају ко су власници медија, преноси Бета.

FOTO: SRBIN.INFO

После говора Гавриловића окупљени грађани су са Теразија кренули ка реконструисаном и данас отвореном Тргу републике где им се обратио председник општине Стари град Марко Бастаћ.

Бастаћ је рекао да је власт данас на Трг републике, где је било сукоба припадника власти и опозиције, послала „батинаше и пајаце“.

„Њих је на трг послао Вучић и његова копија Весић Горан“, рекао је Бастаћ, наводећи да власт неће успети да угаси протест већ да ће, после промена, одговарати за све што је чинила.

Протест је одржан под називом „Јавни сервис припада нама, а не теби, Александре Вучићу“.