Прочитај ми чланак

Тадић суспендовао Ђиласа, а војвођански ДС демантује Пајтића!

0

БЕОГРАД – Председник Демократске странке (ДС) Борис Тадић ставио је ван снаге одлуку да се сутра у исто време сви општински одбори ДС у Београду изјасне о кандидатима за предсеника на предстојећим страначким изборима, рекли су за Тањуг извори блиски лидеру ДС.

Одлуку о суспензији Тадић је донео зато што сматра да кандидати нису имали времена да се изјасне о свом програму и да би то угрозило легитимност избора, објаснио је исти извор.

Тадић је искористио своје статутарно право да одлуку Градског одбора стави ван снаге и да закаже седнице свих општинских одбора у Београду почев од следећег понедељка, како би сви кандидати имали могућност да се представе.

Одлуком београдског одбора да сви општински одбори сутра у18 сати одрже седницу и изјасне се о кандидатима, како кажу у ДС, нарушено је једно од основних права које проистиче из статута странке – представљање свих потенцијалних кандидата у изборној трци.

До сада се, напомињу у странци, представио само Борис Тадић и то у два општинска одбора, у општинама Стари град и Врачар, док другом кандидату Браниславу Кузмановићу није омогућено да се представи.

 

Драгослав Петровић: Пајтић o подршци Ђиласу изнео лични став, војвођански ДС није одлучио
Председник Политичког савета војвођанског одбора Демократске странке Драгослав Петровић изјавио је данас Танјугу да тај одбор још није расправљао о предстојећим страначким изборима, нити је донео било какве одлуке о евентуалној подршци неком од кандидата.

„Никаква одлука око било какве подршке било коме није донета нити је било расправе о именима“, истакао је Петровић додајући да је једини састанак на тему избора у ДС-у био онај од прошле недеље у Крагујевцу.

Упитан да прокоментарише изјаве потпредседника ДС-а и председника Покрајинског одбора Бојана Пајтића да ће на изборима у странци подржати Драгана Ђиласа, Петровић је казао да је Пајтић изнео свој лични став.

„Бојан Пајтић је био децидан да је то његов лични став и то је приликом давања поменуте изјаве јасно нагласио“, рекао је Петровић, додајући да Пајтић као и сваки други човек има право да изнесе свој лични став.

Што се тиче изјаве потпредседника Владе Војводине и функционера Демократске странке Горана Јешића, да ће војвођанске демократе јединствено подржати Ђиласа, Петровић је рекао да му није јасно на основу чега је Јешић дао такву изјаву.
„Најбоље би било за одговор питати самог Јешића. Видео сам његову изјаву и не знам на основу чега ју је дао“, рекао је Петровић и поновио да никаквог састанка Покрајинског одбора на ту тему није било.