Прочитај ми чланак

СНП Наши: Отказати учешће НАТО авиона на aеромитингу у Батајници!

0

СНП Наши тражи од Министарства одбране и новог министра Александра Вучића да откажу гостопримство авионима злочиначке НАТО алијансе на аеромитингу који ће се одржати 2. септембра на војном аеродрому у Батајници у склопу обележавања века српског војног ваздухопловства.

 

Сматрамо понижавајућим и увредљивим да пилоти и авиони који су учествали у бесомучном бомбардовању Србије 1999. године када је, између осталог, уништен и аеродром у Батајници сада учествују у аеромитингу на месту свог злочина. Да подсетимо да је у Батајници од стране НАТО алијансе убијена и девојчица Милица Ракић.

 

Сматрамо да је више хиљада убијених војника, полицајаца и цивила, уништење српске привреде, коришћење касетних бомби и ракета обогаћеним уранијумом за шта нико у НАТО алијанси није одговарао довољан разлог да представницима НАТО буде ускраћено гостопримство на аеромитингу у Батајници.

 

Надамо се да је са вазалским положајем српске војске према НАТО алијаси који је спроводио бивши министар Драган Шутановац готово и да ће нови министар вратити достојанство српском војнику.

 

Учешће НАТО авијације на аеромитингу у Батајници у оквиру прославе века српског војног ваздухоплоства била би увреда за породице настрадалих припадника војске током одбране земље 1999. године, али и увреда за све грађане који су 78 дана били мете НАТО бомбардера.

 

Очекујемо од министра одбране Александра Вучића, а Министарство одбране је организатор аеромитинга, да повуче срамни позив представницима земаља НАТО који је упутио његов претходник Драган Шутановац.

 

У најави аеромитинга истакнуто је да ће на њему учествовати Ф16 и други авиони из САД, Велике Британије, Турске, Немачке итд.

 

 (СНП Наши)