Прочитај ми чланак

Возач који је пресрео колону председника Николића сам се пријавио полицији

0

Возач аутомобила који је пресрео колону председника Србије Томислава Николића пријавио се сам Дирекцији полиције, изјавио је вечерас премијер и министар полиције Ивица Дачић.

Премијер је, у телефонској изјави Танјугу, рекао да ће полиција спровести опсежну истрагу везану за тај инцидент.
 
Колону возила у којој се налазио председник Николић јуче по подне у више наврата покушао је да пресече аутомобил којим је управљало за сада непознато лице. Инцидент се, како су јуче навели у МУП-у, догодио у Уллици Јурија Гагарина на Новом Београду око 18 сати.

Дачић је раније данас изјавио да безбедност председника Србије није угрожена. Према његовим речима, то возило је неколико пута покушавало да претекне, односно, да се убаци у колону, али му то није дозвољено што значи да безбедност председника није била угрожена.

„Видећемо да ли је уопште могуће доћи до мотива. Да ли је то реч о бахатости наших возача који веома често не поштују наша упозорења како се треба понашати према заштићеним личностима“, рекао је Дачић и нагласио да се безбедност председника држи на веома високом нивоу.

Он је указао да ће, уколико има било каквих информација о томе да је реч о некој намери, МУП и полиција сигурно најоштрије реаговати.