Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВА СРБИЈА Добила отказ и мождани удар, умрла радница фирме „Valy“ у Лозници!

0

Марија Стакић (1978), мајка троје деце, која је недавно након 15 година стажа проглашена технолошим вишком у погону италијанске фирме "Valy d.o.o"у Лозници преминула је од последица високог крвног притиска и можданог удара.

Она је прва жртва здравствене последице настале након нехуманог и незаконитог критеријума којим је извршена селекција технолошког вишка и отпуштања радница у Италијанској компанији „Golden Lady“, која се бави производњом чарапа, женског и мушког рубља – стоји у саопштењу Удружених синдиката Србије „Слога“.

Преминулој радници нико из „Valy-ја“ није веровао да има здравствених проблема. Мислили су да глуми, због чега је била изложена дискриминацији, премештању из погона у погон, а када је затражила да буде ослобођена треће смене, отпуштена је иако је и раније имала озбиљних повреда на раду у тој компанији попут повреде лигамената – тетива на машини.

Удружени синдикати Србије „Слога“ овим поводом изражавају најдубље саучешће породици преминуле раднице и позивају све послодавце широм Србије да не следе нехумано понашање компаније „Valy“ коју сматрамо директно одговорном за њено нагло разбољевање и прерану смрт – пише на крају саопштења „Слоге“.