Прочитај ми чланак

У ГРЧКОЈ НАЂЕНО ТЕЛО, сумња да је нестали Србин: Из мора извучен утопљеник…

0

ТЕЛО непознатог мушкарца извучено је из мора у Грчкој у месту Сеферос, а сумња се да је у питању нестали држављанин Србије Радован Јурачић (44) из Кикинде, који је нестао 29. маја када се увече укрцао на брод у Атини до острва Кос.

Амбасада Србије у Атини је обавештена да је 120 километара од Атине у мору пронађено тело неидентификованог мушкарца који одговара опису несталог Радована Јурачића.

foto: Fejsbuk

– Пажњу полиције привукла је бројаница коју је имао утопљеник на левој руци, где је утврђено да се не ради о мигранту. Такође, опис сата, одеће и обуће одговара описима које је дала породица Јурачић. Полиција је наредила да се уради аутопсија, а тело је у лошем стању – каже извор упознат са случајем.

Нашу амбасаду о проналаску тела, за које они сумњају да је нестали Србин, обавестила је полиција са Коса.

Тело још увек није званично идентификовано, процедура је у току.

О проналаску тела обавештена је и породица несталог у Кикинди која је, како медији незванично сазнају, потврдила да одећа и сат одговарају одећи и сату које је имао нестали Кикинђанин. Сада се очекује налог грчког Интерпола како би мајка Радована Јурачића дала ДНК податке.

Подсетимо, Јурачић је кобног дана дошао аутобусом из Србије у Атину, а на Кос је требало да оде код кума, код кога је и раније долазио. Радованова супруга раније је за Курир рекла да се са њим последњи пут чула када се укрцао на брод, да јој је звучао нормално, и да је рекао да ће се јавити ујутру кад стигне. Међутим, то је био последњи пут кад су се чули.