Прочитај ми чланак

„Скандалозан избор патријарха, Порфирије брани Вучића уместо КиМ, љуби руку папи“

0

Професор др. Дејан Мировић је за Србин.инфо коментарисао избор владике Порфирија за новог патријарха Српске православне цркве.

„Избор за патријарха српског је због начина одржавања био скандалозан, власт се умешала. Изабран је човек без ауторитета, који љуби руку Папи и пише љубавне романе о Загребу. Вучић је потписао Вашингтонски споразум који директно угрожава СПЦ, по коме би српске светиње на Косову и Метохији требало да припадну шиптарским терористима, а Порфирије је тада више бранио Вучића у скаредним емисијама на Пинку, него Косово и Метохију! Наше владике нису достојне улоге коју имају док се Србија, осим са издајом Косова, суочава и са доношењем Закона о истополним партнерствима, који се увелико најављује и директно га гура Вучић. Тај Закон о хомосексуалним заједницама се коси са свиме што је Српска православна црква, Вучићу је потребан и патријарх који ће на све да ћути. Не видим ниједног достојног после митрополита Амфилохија, што је овај избор и показао“, није крио огорчење проф. др Дејан Мировић.

Шта је још рекао, погледајте у видео прилогу

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!