Прочитај ми чланак

ПОДЕЛА КОСОВА: Најгоре и најглупље решење

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је против стања замрзнутог конфликта по питању Косова и Метохије, jeр иако је то већински став политичке и неполитичке јавности Србије, имајући у виду наше економске потенцијале, социјалне, демографске, демократске и све друге, протеком времена не добијамо ништа. Напротив, бићемо у тежој ситуацији.

Чињеница је да су све учесталији предлози поделе Косова, који пристижу из појединих сегмената  изван земље, нажалост и из Србије, или потичу од појединих званичних политичара ове земље. Али, уз напомену, да се поједини високи званичници противе подели Косова.

 И оно што је још значајније, ипак, има појединих светских моћника све склонијих да објективно процењују прилике на Косову, и да се на неки начин, још увек дискретан, али све присутнији, окрећу ка Србији.  ИСТИНА УВЕК НА КРАЈУ ПОБЕДИ

Жалосно је  да се изнутра Србије понекад и понегде, дува у прозуклу шупљоглаву тикву-подела Косова, или замена севера Косова, за југ Србије, или за осамостаљену Републику Српску.  Ко је будала да трампи своје за своје.

Велике западне државе су још пре две деценије одлучивале, не дефинитивно одлучиле, садашњу судбину Косова. Време ће показати шта ће бити на крају?То је још увек велика непознаница. Наилазеће године ће показати шта ће се десити са односом владара света према Србији, Србима, Балкану и Косову, Албанцима и Албанији?  И да ли они заиста желе поделу Косова?

 Не треба журити, треба сачекати, добијати  у времену које очигледно  ради за нас

 Оно што сада за Србију постаје капитално, је да се ова  глобална гео-политичка гибања  окрећу према симпатијама за Србију. Овај тренд би према објективним аналитичарима био у следећим годинама узлазан

Поделу Косова желе српски тајкуни, због Трепче. Поједини домаћи политичари, или тајкуни, директно заинтересовани за Трепчу и рудно богатство севера Косова, сад кажу: боље је за Србију ишта него ништа, тврде да је подела Косова наводно  најбоље решење и за Албанце ( албанске тајкуне) , и Србе ( српске тајкуне), и за целу регију. Боље је за тајкуне, за њих, али не за Србију и њен осиромашени народ.

Релативна независност северног Косова  од Приштине  је недовољно проучена ? Зашто је северном делу Косова остављен садашњи релативно повољан статус за Србе? Ово питање је утолико умесније, јер су још тада, када је Косово de facto издвајано из Србије, светски доносиоци одлуке могли и овом делу свете српске земље дати исти статус, као и целој територији Космета? Као да међународна заједница није могла отерати Србе са севера покрајине још 1999 године?  Зашто је тако? . У то су уплетени прсти тајкуна, Трепча.

Изгледа да албански лидери  наводно неће ни да чују за поделу Косова,уствари пре би се рекло да чокалијски тврде пазар. Ко је луд да одбије на поклон Космет, значајан део Србије, баснословно богате регије! А њихови тајкуни ће добити  нешто и од Трепче.. 

Пре свега, и нажалост, такве предлоге подржавају и поједини интелектуалци Срби, поједине НВО, недовољно упућени, или притискивани, обеспомоћени, и нажалост и они којима је лични интерес значајнији од националног. У Србији су од врха до дна  свеприсутне лопуже. У Србији на позицијама моћи, и у народу, има много незналица  и малодушних.

 Кључно питање је: да ли у брзо мењајућем свету доносиоци одлука заиста желе поделу Косова?

Може се само нагађати како они виде крајњи исход на  Косову?

Ако на ова питања није могуће одговорити на основу довољно поузданих података, не треба  брзоплето прејудицирати такве капиталне одлуке.

Сачекајмо.

Подела Косова би било не само најгоре, него и најглупље  решење по Србију.

Ево зашто.

Јер би прихватили начело да се цепа уставни интегртитет Србије, и да се крши међународно право.

Добили би смо само мали делић, а поклонили  скоро 15% наше државне баснословно богате територије.

 Многи Срби би остали у ропству Албанаца србофоба

Оваква подела Косова би убрзала растакање, јер би по угледу на поделу Косова, биле охрабрене нове поделе: југа Србије, Санџака, Војводине.

Проузроковала би даљу балканизацију, потхрањивала нове мржње, припремала нове бескрајне ратове на Балкану.

Велико је зло што би тако били обилато награђени српски тајкуни који  имају тапије на рудна богатства севера Косова и рудника Трепча. Незајажљиви површни српски тајкуни би добили баснословно богатство, на уштрб Србије. Лични ћар, бакшиш од Пришине што им поклањају  Косово, што су у време Тита и Милошевића, док су из сенке програмирали данашњу свеопшту страданију, укривајући се обрачуном са “ издајницима и страним плаћеницима“- уствари  гурали Косово у руке Албанцима.

 Били би задовољни и албански тајкуни, јер би добили бесплатно масне порције,  простране српске земље, устоличили би се на српском Косову.

То би у Србији јачалало даље мафијштво које гута државу и нацију.

Не! Никако! Косово је наше по Уставу и међународном праву. Не дозволимо да нас још једном варају они који су само пре петнаестак година нас поштене патриоте прогонили као наводне сараднике Запада, оптуживали су нас на сва звона да штитимо Албанце.

Докажимо им да су Срби мудар народ!

Прихватамо присуство Срба на северу , што сада већ постоји, али не прихватимо поделу Косова.

Увек има решења, знајмо да када год је кроз историју Србија била слаба, губила је Косово, а када би ојачала, Косово би јој се враћало у окриље.

Зато се указује као могућа корисна стратегија: добијмо у времену, растежимо, преговарајмо, а када Србија ојача, што ће ако Бог да бити, последично ће албанске позиције ослабити, тако је увек било, и тако ће и бити.

 А ако сада брзоплето и  недовољно промишљено  прогутамо удицу поделе Косова, тако остаде званично са државним печатима и међународним правом.

Косово је са свих страна укљештено Словенима православцима, оно се одатле не може иселити, увек ће ту бити. То треба да знају острашћени и ратоборни ‘’политичари’’ из Приштине.

Дипломатија је флексибилност у преговорима, албански косовски политичари тога немају, увек иста острашћена прича, зато су изгубили тотално углед и код европских кућних помоћница. Уз туђу помоћ су се уселили у туђе куће, њиве, имовину, убијају, злостављају, силују. Понашају се незналички, без поимања и проницљивости гео политике, уз етничку и фундаменталистичку верску мржњу. А што је данас за политичаре неприхватљиво. Поврх свега то је кукавички. Да нема туђе ( пролазне) подршке, подвили би реп и заждили у бег.

Жалосно је да лидере јужнословенских суседних држава поткупљују они који нам отимају Косово, да се не удруже. Или их снејачале и ослабилих мозгова притискају неки други.Јер ако би се удружили, све би било другачије. Због тога Албанци сматрају лидере Македоније, Србије и Црне Горе за потпуно недорасле аутсајдере.

Има симптома да се на планети нешто колосално кува. Доналд Трамп, је у праву када каже „ Срби су наши пријатељи„ .  Натанијаху: „Срби и Јевреји су пријатељи од Римског доба„.

„ Нашу судбину не одређују поступци других, него више како на те поступке реагујемо„-др. Мери Руварт. Лепа реч и гвоздена врата отвара.

Нажалост, снаге злобе и  мржње према Србима, у свету, и унутар Србије, нарочито у блиском гео-окружењу, гурају озлојеђену и силовану изнурену и разједињену Србију у супротном смеру, у настављање конфронтација, уместо мудре дипломатије.

 Да тако Србе опет осаме у следећим годинама, или деценијама? Као што су по савету Ватиканских концила католичким бискупима на Балкану, учинили са Слободаном Милошевићем и СКЈ 1980-их и 1990-их година, да би се лако отцепили..

Ако будемо дипломатични  и разумни, неће бити условљавања Русијом и Косовом. Биће како нама одговара.

 Изгледа да долази маколико стидљиво,  час освешћења,  да се наш народ спашава. Ми ову шансу треба да искористимо, потребна је велика мудрост.Узмимо своју судбину у своје руке. Будимо разумни и љубазни. На нашој страни су не само правичност  и правда, него и ИСТИНА и АРГУМЕНТИ. Тако је увек било кроз историју, тако ће и бити

ИСТИНА НА КРАЈУ ИЗАЂЕ НА ВИДЕЛО. И са нашим Косовом.

Ако кормило Србије не узму у руке прагматични експерти, Србија ће опет у годинама и деценијама које наилазе „разгневити Богове„ и бити постварена  у непријатеља, жртвеног јарца, страшило, у учионицу за подучавање незрелих народа, сатанизован народ без будућности, претваран у свеопштег кривца-жртвеног јарца „ Срби јаки момци„..

А на срећу енормних транзиционих богаташа, геноцидних некрофила и злурадих злобника из гео-окружења.Нова незамислива СРПСКА ТРАГЕДИЈА.


Ми ову шансу треба да искористимо, потребна је велика мудрост. Бити или не бити.

НЕ  ПОДЕЛИ  КОСОВА! Сачекајмо сазревање одлука оних који владају планетом. Не прејудицирајмо.