Прочитај ми чланак

Олимпијски шампион промовише филм о Јеврејима као сaтaнистима

0

Кајри Ирвинг наставља да шокира јавност својим контроверзним ставовима. Кошаркаш Бруклyн Нетса не види ништа спорно у чињеници да је на својим друштвеним мрежама промовиcао филм “”Hebrews to Negroes: Wake Up Black America”, “Јевреjи црнцима: Пробуди се црна Америко”.

“Не желим да расправљам о појединим особама или одређеној култури или религији и што оне представљају. Овај филм постоји на свим јавним платформама. Јесам ли направио нешто илегално? Јесам ли некога повредио? Јесам ли овим рекао да мрзим поједину категорију људи? Људи ме осуђују иако нису причали са мном, а мислим да се доста тога догађа јер сам ја поносан на своје афричко порекло, као што сам и поносан на афроамеричку заједницу у Америци и што познајем колико је историјски комплексно било да сви будемо овде”, рекао је Ирвинг и закључио:

Foto: Youtube02

“Нећу да одустанем од нечега у штa верујем. Само ћу бити све снажнији јер нисам сам, имам целу војску око мене.”

Ирвинг је промовиcао филм који је проглашен антисемитским јер се у њему заступају контроверзне тврдње, између осталог и она да су Јевреји одговорни за ропство и „феминизирање“ црних мушкараца и да њихови високи достојанственици „поштују Сaтaну, односно Луцифера“.

Кајри Ендру Ирвинг (енгл. Kyrie Andrew Irving) амерички је кошаркаш. Игра на позицији плејмејкера, а тренутно наступа за Бруклин нетсе. Од када наступа у НБА лиги освојио је низ признања, укључујући награду руки 2012. године и изабран је за најкориснијег играча Ол-стар утакмице 2014. Са кошаркашком репрезентацијом Сједињених Америчких Држава освојио је златну медаљу на Светском првенству 2014. а проглашен је најкориснијим играчем првенства. Има и златну медаљу на олимпијским играма 2016. у Рију.

Изјава Роналда Дантона, режисера филма:

“Света Библија је прича о изабраном народу од Свевишњег Бога да буде његово „светло међу народима“. Као једини народ који је ступио у крвни савез са Свевишњим, овим људима је обећана слава и богатство земаљско ако би послушали његове заповести и држали своје законе. Али када су згрешили против свог Елохима (јеврејски: божанство) и разбили завет, народ је дошао под разорно страдање. Насилно отерани из своје отаџбине и распршени на четири краја планете путем заточеништва, некада велики народ изгубио је свој идентитет и наслеђе, постајући тајна за коју се зна као „изгубљена племена Израелова“ .

Мој филм је документарац који представља богатство научних информација прикупљених из историје, верских текстова, географије, археологије, антропологије, лингвистике, АБО крвних група, инфективних/генетских болести и ДНК Хаплогрупа доказа да би се открио идентитет крвних потомака библијских Израелца. Филм је и омаж изгубљене културе афричке дијаспоре”.