ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР: Срби су староседеоци Балкана; није било сеобе Словена

0

Гост емисије "Интервју" продукције "Балка инфо" био је Горан Шарић, католички историчар и теолог.

Шарић је постао познат након што је у медијима изнео низ тврдњи по којима су Срби потомци Илира староседелаца Балкана, а да се може пратити веза становника Лепенског вира и Винче са данашњим становницима Србије и Балкана.

Он је, као што тврде и бројни историчари у Србији, објаснио да су Аустрија и Немачка манипулисали историјом како би Словене показали као досељенике на Балкан и у томе нашли оправдање за колонизацију овог простора од стране Германа.

Горан Шарић одговара на кључна питања на темељу дугогодишњих истраживања архива од Ватикана, преко Беча и Дубровника. Нашу прошлост, садашњост и будућност реконструише помоћу неколико стотина различитих извора и користећи преко 20 научних дисциплина у анализи.

Шарић говори о преласку садашњег становништва Хрватске из православља у католичанство, малом проценту турских гена међу српским становништвом и миту који је настао о турском силовању српскиња. Он објашњава да су међу Турцима има много више српског гена него обратно и објашњава шта су разлози томе.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!
Подели:

42 коментара “ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР: Срби су староседеоци Балкана; није било сеобе Словена

 1. БилиПитон каже:

  Није фиксан датум.Варира од последње недеље марта до половине априла. Зато су и узели те датуме за рачунање времена зимско и летње.

 2. моћни Ђоле Јанговић каже:

  Нећеш се ти леба најести од певања по рвацкој момак! :)
  А у Сарајево немо’ да те ђаво занесе, омрсићеш колац!

  1. Ћирко каже:

   Пази, за ово треба имати муда и ставити струку изнад увреженог а скученог политичког мишљења. Респект.

  2. БилиПитон каже:

   Лако је њему кад ужива заштиту Јована Деретића. Пази сад реакцију Ђолета.

  3. Ћирко каже:

   Знам, он је његов фан!:))

  4. Дуња каже:

   Богами га у Загребу пристојно поштују, али и узму ваздух кад га поменеш…ово му је једна од најобухватнијих емисија, код Мишака се бавио само старом историјом, а овде је и религија и генетика и актуелна ситуација…одличан рад, види се озбиљан научник, уз још једног „хрватског Србина“ :)) Домагоја Николића, представља озбиљан покушај аутохтониста да историју балканских простора врате кући, а после шта буде….

  5. моћни Ђоле Јанговић каже:

   Мени све ово драга ти, уз оног Пернара и сличне, смрди на следећу латинску превару…
   Нањушила католичка багра да им се 4. рајх распада па ко веле да опет при’вате прикључак са Русима, и опет преко „браће“ Срба. Рачунају на пословично срБско памћење златне рибице. Срећом има нас још маторих СрПа, па се не дамо форматизовати ки стари хард дискови..:)))

  6. Дуња каже:

   Ово ми личи на ону “ ….и на ладан јогурт дува“, ако нам је, уз чувено гостопримство, јака и особина, да из ината можемо и католици, и то већи од папе, да будемо, онда да крене ка Хрватима, наш контраудар, типа „Ви сте најстарији словенски народ, Ви сте сачували старе обичаје и веру, Ви сте језик очували и поред претњи са запада, Ви сте се жртвовали“….немој драги Ђоле, јесте килаво време, али ако јесте једна реч истине у овоме што момак прича, онда је то она да „Срба су се плашили јер су знали да само Срби могу окупити остале на Балкану и повести их против интереса Аустрије, Угарске, Немачке…“…зар је дошло време да се своје сенке плашимо, зар смо заборавили да су се сви у околини угледали на нас и завидели, желећи да буду баш такви??? нека њих и нек нас хвале и улагују се, ако ми знамо КО смо, све остало је маљи деца….“завади па завладај“ измишљено је за нас и због нас, имамо ли одговор на то?!! имамо :)) и сад наравно мој одговор, који Ђоле очекује – Љубав, друже и господине Џоле :))

  7. моћни Ђоле Јанговић каже:

   Љубав је прецењена категорија драга ти.. Ја видим да је Равнодушност однела превагу.. За све је крива Библија v.2
   ОПЕТ да их окупљамо око своје усирене крви???
   Нека их окупља Папак из Ваши.. оћу рећи из Ватикана!

  8. Дуња каже:

   :) …морам да Вас гњавим, а Ви немојте да „верујете“ у Љубав ?!
   “ ИМА СРБА по рођењу, по убеђењу и по потреби. Они по рођењу су једини патриоте и заштитници религије, а они по убеђењу и по потреби су зли људи, мафијаши, лопови, хохштаплери и саможиви. Њих ништа не интересује осим новца. Новац је извор зла. Спас је у чистој души. То нам је потребно, јер људи ће увек имати злата и сребра, као што имају, али кад дође смрт све то морају да оставе….Бог је дао одбрану човеку од зла. И само чело његово, и сам пупак његов, и саме дојке – то је крст. Чело је мудрост, пупак – живот, лева страна тела је љубав, а десна вера. Бог је дао људима да се зближе са љубављу, да се воле с љубављу и да стварају кроз љубав. Веру да ће се испунити све њихове жеље“…

  9. моћни Ђоле Јанговић каже:

   Ја верујем у љубавно зближавање, али ипак држим барут на сувом…

  10. Дуња каже:

   Па то је у реду, код неких је и Љубав „експлозивна“ :))…свако добро Моћни, посебно у Љубави, јер кад моћни људи шире љубав, иде много брже и убедљивије :)

 3. Сербо Макеридов каже:

  Бог те поживео праведни човече! На многаја љета!

 4. HRVACKI KRALJ KRELE IV каже:

  Vidi ima i pametnih Kromanjonaca! Jeeeboooteeeeeee :-))

  Mora da je friskije pokatolicen pa srpski geni nadjacavaju, a i podstaknuti dodatno razocarenjem u rvacku drzavu kopacnicu kontejnera :-)))

  Ili se tamo na teoligiji nagledo i nasluso svakakvih, oni bi rekli svekolikih svinjarija pa odlucio da se okrene pravoj strani :-)))

  1. Сербо Макеридов каже:

   Како год ја му честитам на искрености и промућурности! Још само да ове наше битанге у Србији коначно уведу истинску историју у школе и решили смо више од пола психичких и менталних тегоба. Наш народ не зна ништа о себи, а ко не зна о себи тај не зна ни где би.

  2. Ћирко каже:

   Ово знају сви историчари, домаћи и страни. Питање српске моћи или немоћи је КАД ће се ово учити у школама као општепризната историја и кад ће се берлински конгрес означити као узурпатор исте.

  3. БилиПитон каже:

   Јесте гдин. министре.Све се зна, па и то да данас није прави почетак зиме, већ је био 8. новембра. Па пролеће да почиње 15. фебруара дан кад се срећу зима и лето. Сретење. Па лето почиње 6. маја на Гургевдан, а јесен 19. августа када се преображавају гора и вода. Да је сада на измаку 7526. година. Ал кога брига за то. Велика већина је у некаквом виртуелном пред празничном расположењу, некакви новогодишњи празници који благе везе немају са реалношћу.

  4. Ћирко каже:

   Све тачно колега, сем да је ова 7526. на измаку. Година се мења у пролеће у месецу Лажитрава (Април).

  5. БилиПитон каже:

   И бре ал си цепидлака.Варира почетак нове године у прве две недеље Лажитраве. Васкрс природе.

  6. Ћирко каже:

   Јесје! Него , шта мислиш, јел можемо и ми као Ђоле да предајемо поред министровања? Две плате, две секретарице…:))

  7. БилиПитон каже:

   Ти предај, ја већ продајем.

  8. Ћирко каже:

   :))

  9. БилиПитон каже:

   Масонче бабино.

  10. моћни Ђоле Јанговић каже:

   Државу…?!
   Или само амбалажу за мртваке? :)

  11. БилиПитон каже:

   Амбалажа је универзалана. Паше свима па и државницима.

  12. Дуња каже:

   Богами по некима је и у јесен :)

  13. Ћирко каже:

   Само по некима.:))

  14. Срба каже:

   Кока кола нова година.

  15. Markos каже:

   Uci se vec ova istorija u Makedoniji ima 10 god a i u sve 3 Albanije vidi se da su procvetale nacije i njima svakakvi Berlini i Kongresi branili da uce pravu istinu, kresnuo Makedonac o kremen i tako je nastala vatra :D

  16. Ћирко каже:

   А како је с историјски податци код вас у Бугарску?:))

  17. Markos каже:

   Standardno majka Blgarija na 3 moreta i bez Carigrad nista :D

  18. Херцеговина каже:

   То за нас из Травуније и Хума не важи;)

  19. Дуња каже:

   Момак је изузетно способан и образован, посебно инсистира на покатоличавању Хрвата и на разлозима за то….за савремена дешавања је веома битан нагласак на томе да Ватиканци помажу насељавање миграната јер им је ЈЕДИНО битно да покатоличавају становништво и да их заболе да ли овде живе Срби, Хрвати…САМО нек је католик….

  20. Срба каже:

   Скинута су са тјуба сва његова предавања од пре неколико година, остала су само гостовања код Крешимира. У једном од тих предавања је детаљно објаснио резултате истраживања професора Кљосова. Имао је предавање прошлог четвртка на машинском факултету, крцато је било.

  21. Tony Iommi каже:

   Da bi se učila prava istorija, treba prvo počistiti izdajnike iz svih struktura…

  22. Херцеговина каже:

   Сви су Шарићи из Ђеврски код Книна. То све го Србин бола; ка и они ,,мали,, Дарио.

  23. HRVACKI KRALJ KRELE IV каже:

   Ali ih se pokatoličilo, do yaya. Ima ih u rvackoj više no govana. Ja ih znam 3-4. Odreda svi g…a.

  24. Херцеговина каже:

   Како оно у ,,Пилипенди,, у Далмацији село Кричке око 183..и неке… велика глад, и онда АУ монархија дијелила нешто кукуруза ко узме ,,царску вјеру,,.

  25. Дуња каже:

   Бар им је тешко било гледати децу како умиру од глади, а о оном олошу који је то радио да би сачувао имање и златнике, требало би књиге ОВДЕ писати, као и онима што су чалме замотавали да им лакше и лепше буде….

Коментари су затворени.