Прочитај ми чланак

Анђелковић: Вучић и његове дахије кукавички беже кад налете на отпор (ВИДЕО)

0

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је данас да власт кукавички бежи када се сусретне с отпором грађана као што је то било јуче у Баваништу.

Коментаришући сукоб паора из Баваништа и активиста Српске напредне странке (СНС), Анђелковић је агенцији Бета казао да у држави у којој се власт понаша „насилнички“ једини модел за права грађана је „несаломиви“ српски отпор.

„Ова власт подсећа на турске дахије јер влада силом непоштујући законе. Ако се попусти и прихвати игра по лажним демократским правилима, СНС и Александар Вучић ће наметнути грађанима све што хоће. Када власт крши закон, грађани морају доследно да бране закон на начин који подразумева пасивни отпор и све друге видове легалног отпора“, рекао је Драгомир Анђелковић.

Према његовим речима, кад се власт суочи с отпором грађана кукавички бежи.

Протест пољопривредника можете пратити у Данасовом БЛОГУ.

„То смо видели у случају Рио Тинта, а сада и на протесту пољопривредника. Ако грађани желе да остваре своја основна права, морају бити доследни у отпору“, оценио је он.

Додао је да власт на челу с Вучићем делује отпорно када виде да су им опоненти слаби.

„Чим власт налети на некога ко се покаже одлучним, одмах се савијају, извињавају и понижавају, као што је био случај с њиховим активистима у Баваништу. Да би Србија постала боља, према представницима власти требало би да се поставимо на прави начин, онако како су то урадили паори из Баваништа“, нагласио је Анђелковић.

Група мушкараца, међу којима су били и локални функционери СНС-а, блокирала је јуче возилима кућу Јована Јованова у Баваништу, док је он био на блокади пута ка Панчеву коју су организовали незадовољни пољопривредници.

Функционери СНС-а, које је предводио Срђан Ненек из Хитне помоћи, нису дозволили супрузи Јованова да изађе из куће и дете поведе код лекара. Казали су да су ту послати да седе и да никоме не сметају.

Како би пружили подршку породици Јована Јованова, око његове куће окупили су се бројни пољопривредници, који су дошли тракторима и блокирали возила активиста СНС-а.

Синоћ око два часа после поноћи напредњаци су били приморани да се сви редом извине породици Јованов, како би могли да преузму своје аутомобиле и удаље се с лица места.