Прочитај ми чланак

Жарко Лаушевић повређен на снимању

0

Глумац Жарко Лаушевић (61) наводно повредио се на снимању филма Радоша Бајића "Хероји Халијарда", и то секиром.

Жарку је наводно током једне од сцена на сету, случајно испала секира и расекла ногу и вену, а одмах му је указана лекарска помоћ, преносе медији.

Кадрови за филм „Хероји Халијарда“ снимали су се у селу Неменикуће надомак Космаја, а у наставку снимања Лаушевићу су помагале колеге и сарадници, јер је данима имао болове због ране на стопалу.

„Жарко је према сценарију требало да замахне секиром изнад главе све до пода и некако се догодило да му у пуном замаху она исклизне из руку и да му директно сечивом падне на кожни опанак, који је саставни део његовог костима. Иако је опанак био од релативно чврстог материјала, врх секире га је пресекао, па се направила дубока посекотина од неколико центиментара на горњем делу стопала. Крви је било на све стране, искрено да вам кажем, сви смо се уплашили, јер смо помислили да је повреда озбиљна. Жарку није било свеједно, али се трудио да не паничи. Доктор који је нон-стоп на сету са глумцима је брзо реаговао, па је брзо зауставио крварење, а потом је морао добро да дезинфикује рану да не би дошло до инфекције“, преноси Блиц.

„Иако Лауш не игра главну улогу у овом ратном филму, Бајићу је драгоцен као велики уметник који је деценијама због личне трагедије био одсутан из кинематографије. Он се највише уплашио због његове повреде, мислио је да ће Жарко да има озбиљне последице и да ће да упропасти стопало. Доктор који је био на сету је после указане прве помоћи тражио да се Лаушевићу нога сними да би био сигуран да у стопалу нема унутрашњих повреда и прелома. Све је, срећом, прошло како треба, па се Жарко врло брзо вратио на сет и наставио да снима“.

Радош Бајић се такође огласио за медије како би прокоментарисао овај случај.

„Повреде на сету се дешавају, то је нормална ствар. Лауш је снимао неке сцене, нешто је закуцавао, али се није ништа страшно десило. Имамо тим лекара који је увек са нама на снимањима и све је прошло како треба“, рекао је Бајић.