Прочитај ми чланак

Студенти из целог света на Филолошком факултету

0

Традиционални – 42. Скуп слависта у Београду биће данас званично отворен на Филолошком факултету. На Скупу ће до 20. септембра учествовати 55 студената српског језика и књижевности са универзитета 16 европских земаља.

 На семинару српској језика, књижевности и културе, који се одржава у организацији Међународног славистичког центра (МСЦ), учествоваће 55 студента са универзитета Аустрије, Белорусије, Бугарске, Велике Британије, Грчке, Италије, Мађарске, Македоније, Немачке, Пољске, Румуније, Русије, Словеније, Украјине, Француске и Чешке.

 Током тронедељног боравка у Србији за студенте славистике ће на Филолошком факултету бити организована настава из српског језика, књижевности и културе, најавио је МСЦ. За учеснике славистичког скупа биће организовани и специјалистички курсеви из савременог српског језика и савремене српске књижевности, курс за усавршавање лектора, као и курс народних песама и игара и „Мала школа рокенрола“.

 Током боравка у Београду, учесници Скупа слависта посетиће и више научних и културних институција и споменика српске културе. Одржавање Скупа слависта помогли су Министарство просвете и науке, Скупштина Београда, Задужбина „Десанка Максимовић“, Доситејева задужбина, Народна библиотека Смедерево, Друштво за српски језик, Скупштина општине Лозница.

 

Извор: www.akter.co.rs