Прочитај ми чланак

Српска глумица се разводи због породичног насиља

0

Srpska glumica Jelena Helc Vesković, već deset meseci živi u Berlinu razdvojeno od supruga zbog porodičnog nasilja koje je trpela zajedno sa četvoro dece. Kako portal Nova.rs saznaje, članica ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu, sada vodi bitku za starateljstvo koju je njen bivši suprug pokrenuo pred beogradskim sudom.

Јелена Хелц Весковић је чланица Народног позоришта у Београду, а широј јавности је била позната по телевизијским емисијама “Граница” и “Кућа снова”. Од 2015. године је због посла супруга Милана Весковића са породицом живела прво у Румунији, а затим у Берлину. Из претходне везе она има једно дете, а у браку са Миланом је родила још троје.

Jelena Helc Vesković Foto: Privatna arhiva

Нова.рс из извора блиских глумици сазнаје да она са децом већ дуже живи сама са децом у Берлину, као и да се због насиља у породици воде бројни судски поступци.

Тим поводом контактирали смо Јелену и замолили је за коментар.

“Да, већ десет месеци живим сама у Берлину са мојих четворо деце. Нажалост, наша *бајка* завршила се позивом полицији, која је морала децу и мене да заштити од мог мужа – због породичног насиља и насиља над децом. Од тада се борим да себи и својој деци обезбедим нови живот – у миру, љубави и без насиља и стресова. Није лако, али борим се за децу и због тога ми ништа није тешко“, потврдила је глумица за наш портал.

Она је навела да немачки закони и сви органи који су ангажовани поводом њеног случаја фантастично раде свој посао.

„Није лако бити сам, борити се да успоставиш сасвим нови живот…па још у време короне и практично сам са собом…давати изјаве и читати дописе на језику којим слабо бараташ. И на све то борити се против лажи и подметања најниже врсте, од стране оних који су ти до јуче били „породица“. Огромну подршку имам и од институција и од пријатеља које сам овде,у међувремену стекла”, рекла је за наш портал Јелена Хелц Весковић.

Она каже и да у протеклом периоду са супругом комуницира искључиво преко адвоката, да је препуштена сама себи и да супруг покушава да јој узме децу. За то је ангажовао адвоката Драгана Крајновића, који је у адвокатским круговима “познат” по одузимању старатељства од мајки које су мужеве насилнике пријавиле за насиље, а ти мушкарци су имали финансијску или било какву другу моћ и утицај.

Такође наводи да је у Немачкој била донета мера забране приласка Милана Весковића њој и деци и да је у Берлину подигнута кривична пријава против њега.

“Пошто за све ово време нема ни признања ни покајања од стране мог мужа, све се одвија путем адвоката и судова. Процеси везани за децу се увелико одвијају, за развод чекам законску могућност да поднесем захтев. Уместо да обезбеди издржавање своје деце, решио је да инвестира у адвокате иако одлично зна да ја тако нешто себи не могу да приуштим. Наставља са финансијским, психичким и емоционалним насиљем“ казала је глумица и додала:

„Пре неколико месеци мој муж је одлучио да се обрати српском суду, без да ме је о томе обавестио и сада у Србији покушава да ми отме децу. Нажалост, не води се њиховим најбољим интересима него је и даље вођен својим бесом. Ангажовао је адвоката Драгана Крајновића, познатог јавности по случајевима сумњивих спорова који су се завршавали лоше по мајке“

Јелена Хелц наводи да је у Немачкој против њеног мужа поднета кривична пријава.

Толико за сада могу да кажем, молим вас за разумевање”, закључила је Јелена Хелц Весковић за наш портал.