Прочитај ми чланак

Србобран: Млади музички геније нотама осваја свет (Видео)

0

Nikola Marjanov(РТВ)
Четрнаестогодишњи Никола Марјанов из Србобрана, свира клавир, виолину и кларинет, има прегршт награда и диплома и престижно звање лауреата на недавно одржаном Међународном такмичењу кларинетиста у чешком граду Хорице.

„Тамо су били многи због којих сам и отишао јер су цењени професори и пресудни у свету кларинета“, каже Никола Марјанов, мултиинструменталиста.

Не крије да се ни он а ни његов професор Лазар Кондић, у врбашкој Основној музичкој школи, нису надали оваквом успеху иако су рачунали на висок пласман.

Прве музичке кораке направио је уз старију сестру Татјану али најчешће музицира са две и по године млађом сестром Катарином која као и Никола и старија им сестра свира клавир, виолину и кларинет.

„Веровала сам да ће бити веома добар у својој категорији али не и да ће освојити сто поена јер је било пуно веома добрих такмичара. Јако сам се обрадовала његовој победи“, каже Катарина.

У слободно време Никола воли да чита књиге и гаји бонсаи. И, наравно, сања да једнога дана свира кларинет у неком познатом светском оркестру и држи солистичке концерте.