Прочитај ми чланак

РУСКИ ФИЛМСКИ СТУДИО И У СРБИЈИ: Потписани споразуми са руском продуцентском кућом

0

Министар рударства и енергетике Александар Антић потписао је у Санкт Петербургу, у име Владе Републике Србије, Споразум о разумевању и сарадњи који предвиђа могућност отварања филмског студија у Београду.

Испред Руског извозног центра, Споразум је потписао Андреј Слепњов, у име руске продуцентске куће „Киноданц“ – Виктор Демисјук, док је у име продуцентске куће „Архангел“, потписник српски глумац Милош Биковић.

 

– Ово је важан Споразум зато што предвиђа могућност отварања студија у Београду где ће посао наћи око 150 младих људи, који би свакако допринели развоју филмске индустрије. Циљ нам је да оваквим ангажманима креативне и образоване младе људе задржимо у нашој земљи. Унапређењем сарадње, а на основу овог Споразума, Београд и Србија добијају шансу да у филмској индустрији постану лидери у региону – казао је министар Антић.

Милош Биковић се, након потписивања, захвалио Влади Србије на подршци, саопштило је ресорно министарство.

– Изградња једног оваквог студија је од великог значаја за културу а посебно кинематографију. Изградња студија је од изузетне важности јер дугорочно подиже ниво киноматографије, отвара простор за нова радна места, али и подиже ниво примене технологије у производњи. Захваљујем се и Граду Београду. Овај корак је важан за Београд јер ће га уцртати на светску мапу у производњи филмова. Ово је први корак, надам се да ћемо врло брзо доћи до потписивања уговора и изградње студија – изјавио је Биковић.