Прочитај ми чланак

Преминуо легендарни рокер Бранко Марушић Чутура

0

Музичар Бранко Марушић Чутура, један од пионира рокенрола на подручју некадашње Југославије, преминуо је данас у 82. години у Београду, сазнаје Нова.рс.

Бранко Марушић Чутура, некадашњи члан састава Џентлемени и легенда рокенрола на просторима бивше Југославије, преминуо је после дуже болести, а тужну вест пренели су његови пријатељи на друштвеним мрежама.

Бранко Марушић Чутура, некадашњи члан састава Џентлемени и дугогодишњи соло музичар, најстарији активни рок музичар на Балкану, преминуо је после дуже болести, а тужну вест пренели су његови пријатељи на друштвеним мрежама.

Рођен је у Алексинцу 1939. године, али су га још као бебу родитељи донели у Београд. Рокенролом се, како је причао, “заразио” још крајем педесетих година, пре него што су у Београду основани први рок бендови. Наступао је прво у Дуету Косовац, а потом је као ритам гитариста и певач наступао са Албатросима, из којих ће средином шездесетих настати група Џентлмени у којој је свирао са браћом Драгијем и Жиком Јелићем.

Након разлаза са Џентлменима, Марушић је снимио соло сингл “Кућа без броја”, а потом основао групу “Дах”, када је настао и његов најпознатији хит “Ноћна бука”. Током седамдесетих година наставио соло каријеру, а 2018. године концертом у Дадову обележио је “пола века и деценију” на сцени.

Осим музиком, Марушић се бавио и писањем, а био је и пасионирани фудбалер.

“Престаћу кад будем престао све. То је део мог живота, и још имам шта да кажем. Наравно, човек не може да се умори од онога што воли да ради. А музика је цео мој живот”, рекао је у једном интервјуу прошле године.