Прочитај ми чланак

ВЕЧЕРАС: Представљање зборника „Тајна осиромашеног уранијума“

0

bombardovanje-1024x719

Поводом 16 година од почетка НАТО бомбардовања, издавачка кућа Catena mundi организује округли сто о последицама НАТО бомбардовања и представљање јединственог зборника – „Тајна осиромашеног уранијума“.

Представљање књиге „Тајна осиромашеног уранијума“ и округли сто биће организовани 25. марта у 18 часова у просторијама удружења „Милутин Миланковић“, Маршала Бирјузова 53, (улаз из Поп Лукине 1Б). Говориће:

др Радомир Ковачевић;

– др Драгољуб Антић;

– др Марина Рагуш;

– Владан Глишић, аутори у зборнику.
О књизи ће говорити и представник издавача, ИК Catena mundi.

Добродошли!

„Књига која је пред вама, како јој и име говори, првенствено обрађује последице НАТО злочина, како еколошке, тако и правне. Да би оне биле разумљиве, потребно је било расветлити политичку и етичко-филозофску позадину настајања НАТО. Све информације, документи и сведочења који су сабране у овом зборнику емпиријски и архивски су проверљиве, доступне и, нажалост, актуелне. Оваква књига морала је да се појави, и неко је морао да је уради, јер истина се не може сакрити.“

„Књига која је пред вама, како јој и име говори, првенствено обрађује последице НАТО злочина, како еколошке, тако и правне. Да би оне биле разумљиве, потребно је било расветлити политичку и етичко-филозофску позадину настајања НАТО. Све информације, документи и сведочења који су сабране у овом зборнику емпиријски и архивски су проверљиве, доступне и, нажалост, актуелне.
Оваква књига морала је да се појави, и неко је морао да је уради, јер истина се не може сакрити.“