Прочитај ми чланак

Кустурица ће снимати документарац о председнику Уругваја

0

kusturica intervju
(Бета)

Српски режисер Емир Кустурица намерава да сними документарни филм о председнику Уругваја Хосеу Мухики (Мујица), познатом као „најскромнијем“ председнику на свету, изјавио је данас неименовани извор близак уругвајској влади.

Према том извору, Кустурица је прихватио да учествује у том пројекту прошлог викенда у Белгији, где је његов бенд „Тхе Но Смокинг Орћестра“, одевен у дрес уругвајске репрезентације, одржао концерт. Аргентинска продуцентска кућа КС Филмс учествоваће у том пројекту.

Мухика, на власти од 2010, познат је по изузетно скромном животу, често се креће без обезбедјења, а 87 одсто своје плате даје у хуманитарне сврхе. Он и даље живи на својој фарми код Монтевидеа.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

Хосе Мухика је кренуо у легализацију контролисане продаје марихуане како би борба против трговине дрогом била ефикаснија. Ако Сенат усвоји тај закон, Уругвај ће бити прва земља на свету која контролоше продају канабиса.

Емир Кустурица је двоструки добитник канске Златне палме, за филм „Отац на службеном путу“ (1985) и „Подземље“ (1995), а 2006. снимио је и документарни филм о аргентинском фудбалеру Дијегу Марадони.