Прочитај ми чланак

Ко је Данијела Штајнфелд – глумица која је потресла регион

0

Данијела Штајнфелд, глумица која је у документарцу "Држи ме чврсто" објавила да ју је силовао моћник из филмске индустрије уздрмала је регион и Србију, те покренула лавину питања на која, за сада, још увек не постоји одговор.

Рођена је 1984. у Руском Крстуру у Војводини. Говори течно енглески, хебрејски и русински језик. Завршила је глуму на ФДУ у класи професора Драгана Петровића. Домаћа јавност упознала је Данијелу као лепу девојку на коју “пада” лик Николе Ђуричка у филму “Ивкова слава”.

Последњи филм снимљен у Србији је “Практичан водич кроз Београд са певањем и плакањем” из 2011. године.

По одласку у Америку, снимила је више пројеката, међу којима је и трилер “Цасх онлy” који је хвалио и “Њујорк тајмс”. То је и последњи филм који је снимила у претходних пет година, пре поменутог документарца.

У свом документарцу “Држи ме чврсто”, који је до темеља потресао Сарајевски Филмски Фестивал, Данијела је испричала да је била силована када је имала свега двадесет једну годину, због чега се, како је рекла, и преселила у Америку. Глумица је такође додала да ју је силовао један моћник из домаће филмске индустрије, чије име није желела да открива. Сам догађај ју је толико потресао да је била онемогућена да говори о ономе што се догодило у годинама које су долазиле.

Глумица испрва није желела да се у документарцу нађе њена прича, али се на крају одлучила за то, желећи да филму да личну ноту и персонализованији тон.