Прочитај ми чланак

Глумци поручили: Наша адреса је цело Косово

0

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Глумци Народног позоришта из Приштине саопштили су данас да је њихова „стварна“ адреса домови културе широм покрајине где су гостовали, укључујући и двориште једине Српкиње у Доњој Плешини код Урошевца.

Реагујући на изјаву саветника за културу председника Србије Радослава Павловића, у саопштењу које је медијима у име глумаца упутио заменик директора Народног позоришта Приштина Бојан Стојчетовић, наводи се да су глумци тог позоришта, када је у питању само „адреса на папиру“, на адреси уллици Владе Ћетковића бб у Косовској Митровици.

Повод за реаговање глумаца била је јучерашња изјава Павловића, који је рекао да ће Народно позориште Приштина које је, како је казао, до сада само на папиру било у Косовској Митровици а у стварности у згради Народног позоришта у Београду, убудуће бити у Звечану.

Уз подсећање да су минулих година играли у свим домовима културе широм Косова и Метохије, укључујући дворишта, ливаде и тргове у покрајини где има Срба, глумци су саопштили да у Обилићу отварају 8. децембра нову сцену.

Глумци су у саопштењу навели да не виде смисао у томе што надлежни за културу на Космету упорно девалвирају рад њиховог позоришта и да се ради о како су навели неистинама.

Наводе такође да би волели да надлежни са глумцима обиђу „мртво слово на папиру“ како третирају позориште и упознају публику на целом Космету, која са радошћу очекује свако њихово следеће гостовање.

У саопштењу је закључено да је јако неозбиљно да људи из власти из области културе нису обавештени да глумци већ девет година раде на Космету, у том истом Звечану кога су, како наводе, господа „открила“.

 

(Танјуг)