ФИЛМ са Биковићем оборио све рекорде у Русији, гледало га више од 11 милиона људи

0

Филм „Слуга“, комедија у којој главну улогу игра Милош Биковић, и званично је по гледаности оборио све рекорде у Русији са 11,1 милиона гледалаца.

Тиме је ово остварење заузело и сам врх када је у питању зарада од скоро три милијарде рубаља, односно око 43 милиона евра, саопштио је српски дистрибутер филма.

Објављено је и да је филм у једном дану погледало више од 750.000 људи, те су уследили коментари руских медија да је Биковић овим филмом зацементирао епитет најомиљенијег и свакако најпознатијег глумца у Русији.

У филму који је режирао Клим Шипенко, поред Биковића, играју и Иван Охлобистин, Марија Миронова, Александар Самојленко, Александра Бортич, Олга Дибчева.

„Слуга“ је гледанији и од најочекиванијег руског филма „Инвазија“ Фјодора Бондарчука, који је погледало 440.000 људи.

Комедија у којој глуми Биковић говори о Гриши који је ушушкан у свом лагодном животу и мисли да је „изнад закона“. Када оде предалеко у својим испадима и бива суочен са затворском казном, његов отац предузима радикалне мере и уз помоћ старог пријатеља, психолога, смишља план како да рехабилитује свог непослушног сина.

Биковићев филм је међу рекордерима и по заради, будући да је од 2004. године, од када се мери колико су новца инкасирали филмови у руским биоскопима, од Биковићевог „Слуге“ успешнији само холивудски блокбастер „Аватар“ са зарадом од 3,6 милијарди рубаља.

Поређења ради, други по успешности филм који је у истом периоду када и „Слуга“ почео да се даје у биоскопима, зарадио је 958,8 милиона рубаља, три пута мање него Биковићев филм.

Од 2004. године, само осам филмова успело је да пређе границу зараде од две милијарде рубаља на биоскопским благајнама у Русији. Међу њима су „Аватар“, „Осветници. Крај игре“, римејк „Краља лавова“,  те руски „Движение вверх“ и „Т-34“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!