Прочитај ми чланак

ДИРЉИВ ГЕСТ Чолић поклонио стан војном ветерану, другој породици викендицу

0

Здравко Чолић је, како пишу домаћи медији, поклонио стан у којем је одрастао, у сарајевском насељу Грбавица, свом пријатељу који је ратни војни инвалид.

Здравко Чолић је живео у Сарајеву до почетка деведесетих, када је плануо рат, па се с породицом настанио у Београду. У насељу Грбавица Чола је дуго становао. Кад је окончан рат, Здравко је одлучио да свој стан поклони пријатељу из Високог, који је постао инвалид због повреда задобијених у борби и који је остао без своје имовине.

Био је то, како кажу, гест о којем је цела чаршија причала, а већина њих и данас се тога сећа. Осим стана, певач је у Босни, у месту Хаџићи, поседовао и викендицу. И њу је поклонио једној породици из Фоче, која је у рату остала без крова над главом.

„Материјално ми је жеља да купим стан у Сарајеву и због све чешћих долазака у свој град. Нисам особа која штеди новац. Током свих ових година живео сам лагодно, не превише луксузно и имао нормалне ствари. Сада када долазим у свој град, морам да идем у хотел. Зато је моја велика жеља да имам стан у родном граду и мислим да ћу је ускоро остварити“ рекао је он за медије 2007. године, а преноси „Блиц“.