Прочитај ми чланак

Данијела Штајнфелд се захвалила Мерими Исаковић

0

Данијела Штајнфелд, која је недавно пријавила Бранислава Лечића за силовање, подржала је глумицу Мериму Исаковић, која је у "Недељнику" проговорила о сексуалном насиљу које је доживела од стране овог глумца.

Штајнфелд је на свом Твитер налогу поделила насловну страну поменутог магазина написавши:

„Хвала, Мерима, што си поделила своју причу.“

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Danijela Štajnfeld (@danijelastajnfeld)

Подсетимо, глумица коју памтимо по улози Јоване Лукине, проговорила је о ужасном искуству које је доживела као студенткиња глуме.

„Било ми је 18 година. Јесен 1978. Угурао ме у стан. Скинуо ми хаљину. Не покушавај да вриштиш. Нико те неће чути. Оборио ме на под. Осећала сам како ме ломи. Болииии свака кошчица. Само не овако. Молим те Боже! Ако успе умрећу ноћас. Ужива у мом страху. Осећам тај задах. Као мирис трулежи. Застрашујућ поглед. Празан и црн. Очи без душе… Осећам потребу да данас кажем истину и молим наш народ да ово пажљиво прочита. Насилник који је замало успео да уништи мој живот, да угаси моју младост, да ме као тама прогута“, рекла је она између осталог у својој исповести.

Данијела Штајнфелд је први пут у свом филму “Зацели ме” изјавила да је силована, док је јавност пре недељу дана сазнала да за то оптужује Бранислава Лечића. Након овог догађаја Данијела је решила да се пресели у Америку.

Пошто су у јавност доспеле поменуте информације, Бранислав Лечић се оглашавао више пута, где је између осталог и рекао да је спреман да иде на полиграф, те да су оптужбе Данијеле Штајнфелд гнусна лаж.

У међувремену, Београдско драмско позориште је на захтев већег дела ансамбла представе “Кад су цветале тикве”, одлучило да изузме Лечића из предстојећих играња.

Лечић је у четвртак саопштио и да се повлачи са чела покрета Демократе Србије.

Глумац је прошлог петка преко седам сати у својству грађанина саслушаван у полицијској станици 29. новембар, где је, према његовим речима, инсистирао на полиграфском испитивању, које је, како тврди, прошао.