Прочитај ми чланак

Бећковић: Кривокапић се прекрстио, то није виђено 70 година

0

Академик Матија Бећковић изјавио је да неповољан споразум о Косову не постоји, додајући, "ако је Црква имала снаге да одбрани Српску Спарту, имаће и да одбрани српску колевку".

“Кад би могли да га однесу, Косово би завршило у неком од париских, лондонских, њујоршких музеја. А вратили би га као и Милоску Венеру”, рекао је Бећковић, за нови Недељник.

ФОТО: Н.С.

Како је истакао, “овако покушавају да оружаном пљачком живо Косово отму и узидају у темеље Велике Албаније”.

Уз подсећање новинара да се позитивно изразио о Дритану Абазовићу, на питање ко би могао да буде Дритан у Србији и да ли су Србији потребни нови људи или опозиција треба да изађе на изборе са истима, Бећковић је рекао да би “идеално било кад би све извели нови, неотрцани и небајцовани, некорумпирани и некомпромитовани људи”. “Рођени деведесетих сада имају 30 година”, додао је Бећковић.

Говорећи о црногорском премијеру Здравку Кривокапићу, рекао је да је “три дана ћутао у Скупштини Црне Горе не би ли они који су му се обраћали себе боље чули и досетили се да оно што говоре није на дневном реду ниједног парламента у свету.

“На крају су протестовали што одбија да им се придружи, ћути и не наседа на провокације, јер су имали муниције за хиљаду и једну ноћ”, рекао је Бећковић.

Према речима Бећковића, “тиме је подигао лествицу и дао висину целом скупу”.

“Спувао је надувани, ванвремени црногорски балон, спустио га на земљу и данашњи дан. Рекао је да је Црној Гори узор Луксембург. Извео чланове своје владе без капи крви на рукама и путера на глави”, навео је Бећковић. Он је подсетио да се Кривокапић на крају заклео: “Тако ми Бог помогао”.

“И прекстио се, што Црна Гора није чула ни видела седамдесет година. Амифилохије се радовао на небу, заједно са онима на земљи који су га изабрали и свима који желе да Црна Гора изађе из ћорсокака у којем се обрела”, изјавио је Бећковић.