Прочитај ми чланак

БЕЋКОВИЋ: А мислио сам да ћу у Црну Гору кад умрем

0

Мислио сам да ћу тамо отићи кад умрем, а сад испада да имам разлога и да живим, каже за Нова.рс академик Матија Бећковић на најаве да би могла да му буде укинута забрана уласка у Црну Гору.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић је према до сада незваничним информацијама затражио комплетан списак имена особа којима је за мандата Мила Ђукановића и ДПС забрањен улазак у ту земљу, на којем су и академик Матија Бећковић и певач Владо Георгиев. Како смо сазнали из извора блиских новој Влади Црне Горе то значи да ће Кривокапић и његов кабинет укинути забрану.

ФОТО: Н.С.

Матија Бећковић, на питање Нова.рс да ли је чуо за те најаве и да ли то значи да ће поново у Црну Гору, насмејао се и подсетио на своју ранију изјаву, дату у време када му је забрањен улазак, да је “мислио да кад умре живи у Црној Гори”.

– Мислио сам да ћу тамо отићи кад умрем, а сад испада да имам разлога и да живим – каже Бећковић.

Бећковићу је, као и историчарима Чедомиру Антићу, Алесандру Раковићу, политичару и правнику Дејану Мировићу и још неким личностима из јавног живота, почетком новембра 2018. забрањен улазак у земљу уз образложење да “угрожавају националну сигурност Црне Горе”.