Прочитај ми чланак

WALL STREET JOURNAL: Немачки крупни капитал против нових санкција Русији

0

angela-merkel-1367495821-304871

Више великих немачких компанија апеловало је на канцеларку Ангелу Меркел да не подржи иницијативу о пооштравању санкција против Русије, објавио је амерички лист Wall Street Journal.

„Највеће немачке компаније, укључујући BASF SE, Siemens AG, Volkswagen AG, Adidas AG и Deutsche Bank AG, отворено су иступиле против проширења економских санкција против Русије – наводи исти лист. Своје мишљење руководства ових компанија саопштила су како приватно, тако и јавно, истиче лист.

Према информацијама Wall Street Journal, у светлу погоршања кризе у Украјини, немачки званични добијају многобројне телефонске позиве директора корпорација који апелују да се „не предузимају кораци који могу да наштете њиховим економским интересима у Русији“.

„Заједничка порука водећих људи бизниса могла би бити: седите за преговарачки сто и решите ситуацију мирним путем“ – цитира лист речи Екхарда Кордеса (Eckhard Cordes) – руководиоца Источног комитета немачке привреде.

Запад не признаје уједињење Русије и Крима и због тога је увео економске санкције против више руских политичара и бизнисмена.

САД су 28. априла – наводно због ситуације у Украјине – прошириле списак лица која подлежу санкцијама, додавши на њега још седам нових Руса и 17 компанија.

Тако се на списку нашло готово 50 руских политичара и бизнисмена, укључујући оне са Крима и из Украјине.

Европска унија је такође проширила свој списак са још 15 људи.

 

(Факти)