Прочитај ми чланак

Влада Србије усагласила програм реформи за уштеде у jавном сектору

0

Vlada

(Танјуг)
БEOГРAД – Влада Србиjе усагласила jе свеобухватни програм реформи коjи се заснива на штедњи у jавном сектору како би остало више простора за подршку инвестициjама и привредном развоjу, речено jе данас Танјугу у Mинистарству финансиjа и привреде.

Свеобухватни програм реформе jавног сектора укључуjе четири кључне мере: мере за смањење буџетског дефицита и jавног дуга, нулту толеранциjу финансиjске недисциплину и борбу против сиве економиjе, убрзање структурних реформи што укључуjе и завршетак реструктурирања бивших друштвених предузећа и увођење реда у рад jавних предузећа и на краjу, побољшање пословне климе кроз промену важних системских прописа.

Mинистарство финансиjа и привреде направиће ребалансом око шест милиjарди динара уштеда што jе дупло више од било ког другог министарства, наводе у Mинистарству финансиjа. 

Наjвеће уштеде биће остварене на расходима за све врсте субвенциjа, у сектору туризма, али и на трошковима путовања, репрезентациjа и свих других материjалних трошкова.

Влада Србиjе ће са детаљним планом свеобухватне реформе jавног сектора у jавност изаћи наjкасниjе до среде, 19. jуна, када ће jавност бити упозната са свим детаљима овог програма.