Прочитај ми чланак

УЖАСНО: Остаје без свог стана због дуга који је направио инвеститор!

0

Пожаревљанка Звездана Бранковић на лицитацији 4. децембра у Основном суду може изгубити свој легално стечен стан, и иако има купопродајни уговор оверен од суда поверилац је њој и осталим купцима иза леђа водио извршни поступак на згради у Лењиновој (на слици испод, сликано за време реконструкције улице) 7А и лажно их представио као трећа лица у поступку, саопштио је „Кров над главом“.

Како наводи Здружена акција „Кров над главом“, статус трећег лица, црна рупа у Закону о извршењу и обезбеђењу, онемогућује равноправно учешће у судском поступку као и заустављање извршења на основу приговора, нпр. приговора да је особа заправо власник, а не треће лице. Додају и да Звездана због тога већ годинама не успева да уђе у процес доказивања власништва.

„Да апсурд буде већи, Звездана је у периоду од 2012-2015. увела струју и воду и извела део радова, што је било предвиђено уговором, док од 2015. када креће извршни поступак више не може ни да уђе у сопствени стан. Иако је предложила да се преостали дуг од око 5.000 евра намири из неке друге имовине инвеститора, где је дотични заиста власник, ти поднесци трећег лица су игнорисани. Њен недовршен стан од 70 м2 вреди према процени суда око 20.000 евра, а на лицитацији ће почетна цена бити минимум 60 одсто процењене вредности. Купац тако може добити туђ стан у центру за само 12.000 евра“, наводи се у саопштењу.

Све учесталије неправде у домену становања – присилна исељења, дупла продаја некретнине, продаја без знања власника, и истовремену неажурност институција, може излечити само међусобна испомоћ и солидарност, истиче „Кров над главом“.

„С тога апелујемо на целокупну јавност, а овом приликом посебно на грађане Пожаревца, да се покренемо и супротставимо свим нелегалним и неправедним радњама у нашем непосредном окружењу. Ми имамо само једни друге – организујмо се“, закључује се у саопштењу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!