Прочитај ми чланак

Шта би са Вучићевим обећањем да ће запослити 250 радника Геокса?

0

Након што је изигран од стране италијанске компаније Геокс, која је у Врању користила јефтину радну снагу и за то била потпомогнута од режима Александра Вучића, напредњачки лидер је 3. августа обећао да ће првих 250 од 1200 радника који су остали без посла у наредних десет дана добити нови посао и имати неупоредиво веће плате. Данас је 14. август, а Вучић, као и обично, није испунио своје обећање.

– Није наша обавеза, али обећавамо људима сваки дан да ћемо учинити све да их запослимо. Гледаћемо да у року од 10 дана запослимо првих 200, 250 људи. Имамо 85 брачних парова који су први на реду – обећао је Вучић у жељи да поправи имиџ након фијаска са Геоxом, чије пословање у Србији је себи уписао у заслугу.

Он је додао и да би радници на новим радним местима могли да имају и веће плате него у Геоксу, понављајући, притом, своје стандардне фразе о томе како ће да гради Србију, ауто-путеве, пруге, да помаже пензионере, запошљава младе итд…

Први напредњак је назвао Геокс „неозбиљном компанијом“, а пре само пет година је причао како ће она да врати веру у будућност младима на југу Србије.

Треба подсетити да је Вучићева Влада тој „неозбиљној компанији“ субвенционисала изградњу фабрике, са 11,25 милиона евра, односно са 9.000 евра по сваком новоотвореном радном месту, а такође је дала и 100 милиона динара за уређење земљишта у слободној зони, што је био предуслов да може да почне изградња фабрике.

Ето, прошло је и тих десет дана, а од новог посла за 250 радника Геокса ни трага. Испоставило се да је то био још један у низу маневара како би се умирила јавност и извадиле флеке пред Врањанцима, јер рачуна Вучић да свако чудо прође за три дана, а имаће довољно афера које ће потиснути његово обећање.

Као што народ каже „Вучићево обећање лудом радовање“.