• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • НЕШТО ШТО СРПСКИ МЕДИЈИ НИСУ ОБЈАВИЛИ: Пад вредности акција Дау-Џонса за 888 поена у року од 48 часова
Прочитај ми чланак

НЕШТО ШТО СРПСКИ МЕДИЈИ НИСУ ОБЈАВИЛИ: Пад вредности акција Дау-Џонса за 888 поена у року од 48 часова

0

BROKERI

Сведоци смо историјског догађаја који се одиграо у петак. Вредност акција Дав Џонс пала је за 530 бодова, а то је наставак пада вредности Дау-Џонс акција који је почео падом вредности ових акција у четвртак за 358 поена.

Када саберет ерезултате та два поменута дана, укупан пад вредности ових акција на берзи износи 888 поена.што је највећи пад вредности акција у америчкој историји. Све у свему, ово је најгора недеља за Дау-Џнос током задње четири године. Анализом историјских података, види се да је било сам пет различитих месеци током овог периода када су акције Да Џонса пале за више од хуљаду поена (задњи пут октобра 2.008.). Наравно, и даље има још шест радних дана је у августу, тако да има довољно времена преостало за још већи пад акција.

Финансијска покољ којем смо били сведоци у петак, је био истински глобални покољ у обиму. На бази процената, кинесеи акције су пале чак и више у односу на америчке акције. Вредност јапанских акција је такође пала, а тако је ина берзама широм Европе, и тржишне валуте широм планете су потпуно уништене.

У финансијском свету је уобичајено ј да је месец август месец смањених активности.

Финансијска тржишта имају тенденцију пада много брже него раста на горе, па преовлађује мишљење да се крећемо према временском периоду у којем ће владанти изузетна нестабилност.

извор: blogfektori.co.uk