Прочитај ми чланак

НИС купио ОМВ у Босни и Херцеговини

0

У саопштењу се наводи да је мрежа ОМВ једна од најјачих на тржишту БиХ и истиче да куповина бензинских станица те компаније представља корак у реализацији стратегије регионалног развоја НИС-а до 2012. у којој је један од приоритета ширење малопродајне мреже на Балкану.

Преузимањем малопродајне мреже ОМВ у БиХ НИС ће, како се истиче, обезбедити канале продаје горива „евро 5“ квалитета, који се производе у рафинерији највеће нафтне компаније у Србији.

Додаје се да је у оквиру регионалне стратегије развоја НИС-а тржиште БиХ идентификовано као једно од приоритетних за Компанију, поред тржишта Бугарске и Румуније.
Очекује се да уговор измедју НИС-а и ОМВ БХ буде затворен после одобрења надлежне институције за заштиту конкуренције. У оквиру обостраног договора, компаније неће обелодањивати цену трансакције, наводи се у саопштењу.

Пословним планом за 2013. планирано је да НИС на крају те године у Бугарској, Румунији и БиХ има најмање 100 бензинских станица.

НИС на сајту наводи да с 332 бензинске станице, шест ауто-пунилишта за аутогас и шест продавница боца, већ има највећу мрежу у Србији.

 

(Бета)