Прочитај ми чланак

Милијарду и по динара за подршку РФЗО пребачено на Путеве Србије

0

Влада Србије донела је решење којим се укупно 1,7 милијарди динара са ставки за подршку Републичком фонду за здравствено осигурање и сервисирања спољног дуга пребацује Јавном предузећу "Путеви Србије”, наводи се у решењу Владе објављеном у Службеном гласнику.

У решењу Владе Србије, које је потписала премијерка Ана Брнабић, уместо за подршку РФЗО из буџета за 2019. се, како је наведено пребацује „Путевима Србије” 1,4 милијарди динара.

Фото: Н.С.

Још 300 милиона динара преноси се са сервисирања спољног јавног дуга, односно за отплату страних камата, преноси Нова економија.

Ова средства „распоређују се Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, ради обезбеђивања недостајућих средстава потребних Јавном предузећу ‘Путеви Србије’ за одржавање мреже државних путева И и ИИ реда, као и за обавезе из члана 70. Закона о путевима“.

Ово није први пут да Влада Србије преусмерава средства са РФЗО – ове године је одлучила да се 60 милиона динара, колико је било намењено Фонду, потроши на међународну промоцију Србије у оквиру кампање „Србија ствара“, пише Нова економија.

Влада је такође помагала и ЈП „Коридори Србије”, са 500 милиона динара у новембру, 300 милиона динара у октобру и две милијарде динара у септембру.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!