Прочитај ми чланак

Милер се жалио Вучићу: Неко из власти кочи Јужни ток

0

(Блиц)

Први човек „Гаспрома” Алексеј Милер жалио се у Влади Србије да „појединци покушавају да опструирају” гасни споразум Русије и Србије и спровођење великог посла „Јужни ток”, сазнаје „Блиц” из извора блиских врху Владе. Александар Вучић, први потпредседник Владе, дао је личне гаранције да ће „избацити из странке и Владе свакога ко буде опструирао ‘Јужни ток‘”.

bajatovic
Милер је пре два дана у име „Гаспрома” потписао стратешки гасни споразум и том приликом се сусрео с премијером Ивицом Дачићем и првим потпредседником Вучићем. На оба састанка Милер је истакао да „појединци” опструирају гасни споразум и Јужни ток. На састанку с Дачићем су били присутни и министар рударства Милан Бачевић и министарка енергетике Зорана Михајловић.

– Милер говорећи о опструкцији није поменуо ниједно име. Инсистирао је да је у питању стратешко партнерство са Србијом и „Србијагасом”, а директора „Србијагаса“ Душана Бајатовића је означио као гаранта тог партнерства – каже „Блицу” један од учесника састанка.

Извор „Блица” наводи да је први потпредседник Владе уверавао Милера да СНС и Влада подржавају стратешко гасно партнерство са Русијом.

– Вучић је рекао да ће лично из странке и Владе избацити сваког ко буде опструирао договор – каже извор „Блица”.

Већ месецима се води рат између министарке енергетике Зоране Михајловић и директора „Србија гаса” Душана Бајатовића, који очигледно има руску заштиту.

Министарка недавно није крила разочарање што је државни ревизор поднео само прекршајне пријаве против директора „Србија гаса” и затражила је да тужилаштво реагује јер је због неправилности у јавним набавкама, како каже, забележен губитак од око 450 милиона евра.

gas1_origh
„Блиц” је јуче остао ускраћен за одговоре директора „Србијагаса” Душана Бајатовића на питања о томе шта се догађало током састанака у Влади, као и да ли лоши односи са министарком енергетике штете гасном аранжману са Русијом.