Прочитај ми чланак

Шеик у Србију улаже осам милијарди долара!

0

Председник Србије Томислав Николић, премијер Ивица Дачић, потпредседници Александар Вучић, Јован Кркобабић, Расим Љајић и министар Млађан Динкић разговарали су јуче са шеиком Мухамедом бин Заједом ел Нахјаном, принцем престолонаследником Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), о могућностима улагања у Србију.

– Уколико би сви пројекти о којима смо разговарали били реализовани, у питању би била инвестиција од осам милијарди долара. Пројекти су им дати, сад је на њима да их прегледају и одлуче се. Такође, требало би да буду потписана два општа споразума о сарадњи и након тога би се инвестирало – каже извор Курира.

Шеик је на београдски аеродром слетео у 13.05 једним од авиона своје авио-компаније – „ербасом“ из серије 800. Шеик је у Београд стигао с делегацијом од 27 људи, а дан раније допутовало је 20 чланова његовог тима. Интересантно је да је принц донео и своју храну из далеких Емирата. На писти га је сачекао вицепремијер Вучић, који се с њим срдачно загрлио. Након састанка у Председништву, Вучић је свог госта повео у шетњу Београдом.

– Прошетали су Калемегданом и Кнез Михаиловом улицом, а шеику се веома допала архитектура града. Каже да му се све допада, али да је много хладно – додаје наш извор. Гост из Емирата је београдским улицама, на минус четири, шетао у вуненом браон кафтану, у којем је и допутовао у Београд. У нашој престоници остаће неколико дана.

 

(Курир)