Прочитај ми чланак

Aмбасадор Чепурин: Руски кредит биће потпуно реализован

0

Aleksandar Capurin_nСтекли су се сви услови да се у потпуности реализије руски кредит од 800 милиона долара, намењен модренизацији српских железница, речено је током разговора министра саобраћаја Милутина Мркоњића и амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Чепурина.

Мркоњић и Чепурин су у Влади Србије оценили да су „створени сви предуслови неопходни да у најкраћем руку отпочну велики радови на ревитализацији српске железничке инфраструктуре“, саопштило је Министарство саобраћаја.

Они су оценили да ће се планиране привредне активности две пријетељске земље, предвиђене стратешким споразумом, реализовати у пуном капацитету и према планираним роковима.

Руски кредит ће бити реализован, како је наведено, на основу потписаног стратешког споразума две пријетељске земље и уговора српске и руске железнице.

Састанак Мркоњића и Чепурина је уследио после посете председника Србије Томислава Николића Руској Федерацији и потписивања стратешког споразума између две земље са председником Владимиром Путином, као и недавно одржаних разговора премијера Србије Ивице Дачића, као и Мркоњића са преседником Руских државних железница Владимиром Ивановићем Јакуњином.

Руски амбасадор обавестио је Мркоњића о „великом задовољству које је исказао први човек Руских државних железница после потписивања уговора између железница Србије и Русије, који се односи на реализацију радова на изградњи железничке инфраструктуре и испоруку дизел моторних возова.

Чепурин је нагласио да је „Јакуњин разговоре са премијером Србије Ивицом Дачићем и министром саобраћаја Мркоњићем оценио као изузетно конструктивне и квалитетне“.