Прочитај ми чланак

АЛБАНСКЕ КОЗЕ И ОВЦЕ стижу у Србију

0

Албански узгајивачи од суботе, 17. марта, могу да почну са извозом малих оваца и коза и њиховог меса у Србију, саопштило је Министарство пољопривреде и руралног развоја Албаније.

Како се наводи у саопштењу, то је договорено 6. марта на састанку делегације Министарства пољопривреде и руралног развоја Албаније и делегације Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије, коју је предводио министар Бранислав Недимовиц́, преноси агенција АТА.

Две делегације договориле су се да припреме све правне процедуре, уз поштовање санитарних здравствених стандарда обе државе, како би се дозволила трговинска размена која укључује извоз оваца и коза и њиховог меса из Албаније у Србију.

– Власти Србије су нас информисале да су здравствени сертификати за извоз живих животиња, оваца, коза и њиховог меса из Албаније ступили на снагу и да су послати српској пограничној инспекцији, што значи да извоз може да почне у било које време – наводи се у саопштењу Министарства пољопривреде и руралног развоја Албаније.

Према проценама, Албанија има око три милиона оваца и коза.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Бранислав Недимовиц́ разговарао је 6. марта у Тирани са албанским министром пољопривреде и руралног развоја Ником Пелешијем о унапређењу сарадње две земље.