Прочитај ми чланак

Албанци продају Трепчу!!!

0

trepca_f

Премијер самопроглашеног Косова Иса Мустафа најавио је у петак да ће правни статус металуршког гиганта „Трепча“ на Косову и Метохији бити решен до краја 2016. године.

Мустафа је истакао да нема потребе да тај комбинат остане друштвено предузеће под надзором Косовске повереничке агенције.

Мустафа је на консултативном састанку Владе самопроглашеног Косова, посебно посвећеном „Трепчи“, рекао да би тај комбинат требало да ради на економским основама, те додао да решење неће бити лако наћи али да подржава да решење буде надјено до краја године.

– Трепчу посматрамо као камен темељац за економски развој земље и желимо да нађемо решење које ће бити за добробит свих грађана – рекао је Мустафа, пренео је приштински „Зери“.

Председник косовског парламента Кадри Весељи је рекао да су одређивање платформе за будућност „Трепче“ и економски развој Косова „таоци политичке кризе која влада у земљи“.

– Више времена се троши на политичку кризу него на налажење могућности за побољшање квалитета живота грађана Косова – казао је он.

Весељи је рекао да постојећи услови у „Трепчи нису задовољавајући, производна технологија је застарела, велики је недостатак инвестиција, услови рада су неадекватни као и здравствена заштита коју треба да имају радници.

Tanjug