Прочитај ми чланак

АД „Челик“: Поштена приватизација и сви у добитку

0

Уговорени послови у Италији и Аустрији
Бачки Јарак: АД „Челик“ у Бачком Јарку једна је од ретких фирми у општини Темерин где је успешно завршена приватизација дела друштвеног капитала од 73 одсто, док мањински акционари располажу са 27 процената.

Све обавезе по основу приватизације су на време измирене, значајан капитал усмерен је на изградњу производних хала, обнову машинског и возног парка. То је омогућило да произвођачи и монтажери челичних и кровних конструкција буду конкурентни на тржишту, где се тражи квалитет и поштовање рокова.

-Захваљујући великом послу на изградњи „Биг центра“, на бившој локацији „Неимара“ у Новом Саду имали смо упосленост од 90 до 95 одсто. Успешно смо завршили изградњу пословних објеката у „Неопланти“ и „Биг трејду“, рачунамо на капиталан посао у Црној Гори, што ће нам омогућити да радимо пуним интензитетом све до марта идуће године – истиче Жељко Росић, генерални директор АД „Челик“ у Бачком Јарку.

Седамдесет неимара овог предузећа оствари годишњи приход од 2,5 милиона евра. Проблем наплате је веома изражен, јер неке трговинске куће траже рокове од 200 дана, неповољни услови банака и све теже обезбеђивање посла допринели су да грађевинци после осам година редовне исплате, у протекле две – нису добили дивиденду.

Ових дана уговорени су послови са партнерима у Италији и Аустрији о префабрикацији и монтажи металних елемената и извозу у ове две земље.