Прочитај ми чланак

ЗБОГ ТЕРОРИЗМА ЦРНА ГОРА тражи изручење тројице држављана Србије

0

Подгорица - Црногорско Министарство правде затражило је од Србије изручење тројице њених држављана, Предрага Богићевића, Немање Ристића и Милоша Јовановића.

Фото: Thinkstock

Фото: Thinkstock

Подгорица – Црногорско Министарство правде затражило је од Србије изручење тројице њених држављана, Предрага Богићевића, Немање Ристића и Милоша Јовановића.

Они су окривљени да су део организоване криминалне групе која је припремала терористичке нападе на дан избора у Црној Гори, 16. октобра.

Од државних органа Русије, такође, како преноси лист Побједа, затражено је саслушање држављана те земље, Едуарда Владимировича Широкова и Владимира Николајевича Попова, који се терете као челници криминалне организације чији циљ је био да изазову крвопролиће и трајно дестабилизују државу Црну Гору.

О учешћу Руса отворено је говорио Александар Синђелић, држављанин Србије, осумњичен као један од коловођа планираног териристичког напада у Црној Гори, а који се налази у притвору у Спужу. Синђелић је, такође, како је раније објављено, проговорио и о учешћу функционера опозициног Демократског фронта (ДФ) у планираној реализацији терористичког плана.

Представници ДФ су више пута раније оценили да је, како кажу, наводни терористички план део режије црногорске власти, ради обезбеђења за њу повољног исхода парламентарних избора који су одржани 16. октобра. Такође, ДФ је запретио и бојкотом рада Скупштине, па и уличним протестима, уколико би тужилачка истрага у вези са поменутим планом била неповољна за тај политички савез.