Летећи човек успешно прелетао Ламанш (ВИДЕО)

0

Француз Франки Запата, који је направом "флајинг борд" (флyинг боард) полетео из места Сангат на северу Француске, успео је за мало више од 20 минута да, у другом покушају, прелети Ламанш.

Запата је, после краћег слетања на један брод како би свој изум додатно снабдео керозином, стигао до енглеске обале Сент Маргарет. Прелетео је око 35 километара, а летео је 15 до 20 метара изнад воде.


„Све је добро прошло. И поред тога што је било компликовано због кратког слетања, видео сам Енглеску којој се приближавам и нисам мислио на ноге које су ме болеле“, рекао је Запата по слетању и додао да је летео брзином до 160 до 170 километара на сат.

Власници паса који редовно шетају са својим љубимцима су здравији и срећнији
Запата (40), некада светски шампион на воденом скутеру, у првом покушају је пао у море пошто је требало да се спусти на брод и резервоар своје летелице напуни горивом након 20 километара лета.

За тај покушај је морао да направи нову, прилагођену верзију флајборда. Ту направу продаје његова компанија за водене спортове. Пуни се керозином из ранца који се носи на леђима, а стопала су причвршћена на летелицу.

Запата је 14. јула током параде поводом француског националног празника Дана пада Бастиље „флајбордом“ прелетео неколико десетина метара изнад Јелисејских поља у Паризу и задивио окупљене гледаоце.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!