Прочитај ми чланак

Забранили шетњу љубимаца у полицијском часу: Има ли режим бар мало хуманости!?

0

Одлука да се укине шетња љубимаца за време полицијског часа је још један нонсенс, који ова власт примењује под изговорм борбе против коронавируса.

Оваква одлука нигде није спроведена, а тешко да здраворазумски неко може да схвати зашто је шетња, рецимо, пса од пет минута испред зграде да обави нужду – претња по здравље нације!?

Фото: novisad.com

Поставља се питање има ли макар трунке хуманости међу припадницима овог режима, јер конкретно кучићи неће обављати нужду у затвореном, трпеће, јер су тако научени. Бројни ветеринари упозоравају на здравствене проблеме које ће животиње имати.

Влада Републике Србије одлучила је да повуче одлуку о дозвољеној шетњи кућних љубимаца у трајању од 20 минута измђју 20 и 21 час. Како се наводи, ову одлуку Влада је донела водећи се мишљењем струке!?

Подсетимо, претходно је Влада донела одлуку да власници своје кућне љубимце могу шетати између 20 и 21 час, у трајању од 20 минута и на удаљености не већој од 200 метара од куће, упркос полицијком часу. Сада је та одлука поништена.