ВУЧИЋ: Полицијски час од 8 увече до 5 ујутро! Забрањен излазак на улице за све!

0

Александар Вучић саопштио је нове мере државе у борби са корона вирусом.

– У свим урбаним срединама, од сутра од 10 сати ујутро апсолутно забрањен излазак на улице лицима старијим од 65 година, а у селима, односно местима са мање од 5.000 становништва – лицима старијим од 70 година.

Вучић је такође најавио и увођење полицијског часа, односно забрану кретања за грађане свих старосних доба од 20 часова увече до 5 часова ујутро! Ово се неће односити само за лица која имају радну обавезу треће смене

Tакође, војска ће преузети контролу над свим болницама, као и над мигрантским центрима. – Позвали смо наше гастарбајтере да не долазе, за дан их се вратило готово 40.000. Многе нисмо затекли кући. Не могу да схватим толику неозбиљност. Казне ће бити веома оштре за све који буду кршили изолацију – изјавио је Вучић. Избори се прекидају, рекао је Вучић, што је договорено и са странкама које на њима учествују. – Рано је говорити о новом датуму избора. Када се заврши борба са највећом пошасти од Другог светског рата, онда ћемо се посветити политици – најавио је Вучић.

Имамо вишак хране, нарочито брашна, па ћемо део извести и тако помоћи Републици Српској, Босни и Херцеговини, Северној Македонији и Црној Гори, истакао је Вучић.
 
– За два до три дана ћемо укинути градски и међуградски превоз. Наш циљ је да грађани остану у кућама – рекао је Вучић.
Недостају нам дезинфекциона средства, заштитне маске, али ћемо их ускоро добити, обећао је Вучић.
 
– Купићемо више од 30 милиона маски. Обезбедили смо 6.000 кревета у болницама за потенцијално оболеле, али се надамо да за то неће бити потребе – додао је он.
Вучић је рекао да неће бити забране друштвених мрежа у Србији, што је данас предложио Небојша Крстић.
Ускоро опширније…
 
 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!