Прочитај ми чланак

Викенд пред нама летњи, али хладни фронт доноси захлађење са кишом и грмљавином…

0

Данашњи дан донеће смену сунчаних и облачних интервала, а после подне у југозападним пределима може бити и локалних пљускова са грмљавином. Максимална температура биће од 26 до 30°C, у Београду до 28°C.

Викенд пред нама биће сунчан и прави летњи. Максимална температура биће од 28 до 32°C, у Београду до 30°C.

Другог дана викенда из централне Европе и са подручја Алпа очекује се продор хладног фронта. Он ће у недељу пред крај дана стићи прво до Војводине, а током вечери и ноћи и до осталих предела Србије и донети захлађење са кишом и пљусковима са грмљавином, уз скретање ветра на јак северозападни.

Почетком следеће седмице очекује се променљиво облачно и свежије, на југу и истоку са кишом и пљусковима са грмљавином, док се на северу очекује разведравање.

Дуваће веома јак северозападни ветар.

Максимална температура биће од 20 до 25°C.

У уторак мало топлије, максимална температура од 24 до 28°C.

Од средине следеће седмице под утицајем снажног антицклона очекује се стабилно и топло време, па ће у другој половини следеће седмице време бити сунчано и право летње, уз температуре око и преко 30°C, а према крају седмице биће и све топлије.

Дакле, првих 10 ак дана септембра, а према тренутним прогнозама и прва половина септембра биће стабилна, уз летње време, само се око 3-4. септембра очекује освежење са пролазним падавинама.